Recensies

Het Boekendagboek

Het Boekendagboek

NaamloosIedere boekenwurm heeft natuurlijk een ,,Boekendagboek”  om zijn gelezen boeken bij te houden en hun eigen mening  & indrukken van boeken achter te laten. Of het nou op internet is zoals ,,Goodreads”of als een gebonden boek thuis in de kast. Er zijn natuurlijk ook mensen die heel creatief zijn en een boekenjournaal kopen en hiervan prachtige creaties maken. Ik kan wel zeggen dat ik ook crea bea ben maar helaas heb ik er nooit het geduld voor om uren bezig te zijn helaas…
Om deze reden heb ik dan ook een dagboek gekocht. Het is ,,Het boekendagboek” van uitgeverij Blossom Books, een nederlands versie met 172 bladzijn.
Het Boekendagboek Naast lezen doen young adults één ding het liefst: lijstjes maken over boeken – kijk maar naar de immense populariteit van websites als Hebban en Goodreads. Wij weten dan ook zeker dat onze nieuwste uitgave in de smaak zal vallen: Het Boekendagboek! In Het Boekendagboek kunnen ca. 70 boeken worden beschreven, beoordeeld en herinnerd. Wat was de mooiste scène? Je lievelingsquote? Het leukste personage? Deze spreads worden afgewisseld met lijstjes (`Deze boeken zou ik redden uit een brandend huis’), quotes en fantastische illustraties, gemaakt door Caroline Cracco.
Heel veel ruimte dus om genoeg boeken te beoordelen. Toen ik deze op social media tegen kwam, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest denken. Ik wilde allang een Boekendagboek hebben, aangezien ik al veel boek heb gelezen en het enige waar ik het opsla is op Goodreads of Instagram met foto´s van mijn boeken. Alleen heb ik nooit echt een diepgaande recensie geschreven en dit was mijn kans om daar eens verandering in te brengen. Ik heb sowieso heel wat moeite met schrijven, omdat mijn moedertaal Duits is en ik nooit een Nederlandse les heb gehad maar hoe heet dat ook altijd: ,,oefenen baart kunst”!
Toen ik het boek open sloeg, is met het eerste wat je ziet een prachtige quote en een ,,Wishlist”.
SMLXL

De pagina´s of de kwaliteit van het papier is lekker stevig zodat je mooi kunt schrijven zonder op de volgende pagina ergens last van te hebben. De opmaak is ook erg schattig:
SMLXL

Titel;Serie;Auteur;Vertaald door;Gelezen van tot; Het vonnis; Mooiste Scene; Het moment dat je het boek het liefst door de kamer wilde slingeren; Lievelingsquote; Lievelingspersonage en Dit wil ik later echt nog met iemand bespreken.
Wel hoeft ,,Dit wil ik later echt nog met iemand bespreken” voor mij er eigenlijk niet bij maar voor mensen met een Boekclub erg handig om dingen op te schrijven die hun later met de dames willen bespreken. Ik gebruik de ruimte voor nog meer favoriete quotes.
Ook grappig is, wat je onderaan kan zien: Huilfactor; Zwijmelfactor & Lachfactor.
Dit vind ik persoonlijk super leuk omdat elk boek natuurlijk een andere factor heeft. Sommige mensen kleuren het in of schrijven eronder hoeveel procent (van 100%) hun hebben gelachen, gehuild of gezwijmeld.
 Om een lang verhaal kort te maken. Dit dagboek is voor iedereen geschikt die zijn boeken niet alleen online bij wil houden maar ook op papier en met de extra verrassende pagina´s ertussen is dit boek nog leuker om lekker los te gaan.

Ik zou zeggen als je nog geen boekendagboek hebt, ga dit dan kopen. Je krijgt er zeker geen spijt van!

Liefs Bibi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s