Recensies

Lola & the Boy next door – Stephanie Perkins

,,De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar. Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?”

22438129

 

3 Bibi Hearts

Oke ik maak het verhaal heel erg kort hier. Nou ja zo kort dan ook weer net niet maar jullie hoeven geen halve boek van mij te verwachten.
Ik geef ,,Lola & the Boy next door” 4 sterren en ik leg uit waarom:

Het verhaal is gewoon prachtig. De liefde van je leven woont naast je. Hoe vaak hebben we dat niet al in een film gezien? Het begin is dan ook snel gemaakt en je zit zo in het leven van Lola. Ze is een 17 jarig oud meisje wat 2 mannen als ouders heeft (wat tegenwoordig niet meer vreemd is). Haar leven heeft ze best op de rit, ze heeft een beste vriendin, een bijbaan naast school (waar Anna & St.Clair weer terug te vinden zijn)en een nieuwe vriend die in een band zit. Lola is van character nog wat onvolwassen vind ik maar dat is logisch als je 17 bent. Haar kledingstijl is voor mijn smaak erg overdreven maar ach…wie doet je wat.

In de loop van het verhaal begon ik me wel steeds meer te irriteren aan haar. Ze reageerde soms heel erg kinderachtig en in het volgende moment zei ze weer dingen die erg volwassen leken. Door deze situaties was ik soms wat in dubio. Later in het boek lopen haar gevoelens en emoties hoog op. Op dit moment had ik haar wel kunnen slaan. Hoe makkelijk wil je het nog hebben maar ze deed er helemaal niks mee. Zo verschrikkelijk. Lola wou van alles, iedereen moest zich maar aan haar aanpassen en als het niet zo liep, dan werd ze weer kinderachtig. Kom op zeg, doe even normaal. Iedereen weet dat het leven van een tiener echt niet makkelijk is maar je moet er wel het beste van maken. Take it or leave it.

Ook had ik de hele tijd veel medelijden met Cricket Bell. Die arme jongen liet steeds over zich heen lopen. Of het nou zijn zus was of Lola of zijn ouders. Hij is echt de perfecte buurjongen .(ook zeg ik het zelf)
Ik vond het erg jammer dat hij zo verlegen was en niet meer een soort ,,bad boy” wat ik misschien beter had gevonden voor dit verhaal. Hij zou dan ook meer concurrentie zijn gewest voor Max.
Maar goed in het algemeen een leuk boek wat heerlijk weg leest. Zelf persoonlijk van ik Anna & de French Kiss beter dan deze maar het einde van Lola & the Boy next door maakt een hoop goed.

Iedereen die een lekker luchtig boek zoekt, moet zeker de serie van Stephanie Perkins lezen.

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s