Recensies

Een Vakkel tegen het Duister – Sabaa Tahier

In Een Fakkel tegen het Duister, het tweede deel in de YA-serie Vuur en As van Sabaa Tahir, gaat de strijd van Elias en Laia verder. Op hun vlucht dwars door het Imperium vechten Laia en Elias zich een weg naar het noorden om Laia’s broer te bevrijden uit de Kauf-gevangenis. Opgejaagd door Maskers en gemanipuleerd door de meedogenloze Commandant proberen ze hun vijanden te slim af te zijn.

Elias und Laia 2

3 Bibi HeartsIk geef dit boek wel verdiende 3 van 4 Bibi Hearts. Waarom? Dat leg ik nu even kort uit!
Als we als eerste het Nederlandse cover gaan bekijken moet ik zeggend dat ik het echt vreselijk vind. Ik was ook al niet zo een fan van het Vuur & As cover maar dat komt misschien omdat ik dan wel verwend ben door de Duitse covers.
In een fakkel tegen het duister gaat het dus erom hoe Laia & Elias verder vechten tegen alles en iedereen. Het boek gaat meteen daar verder waar boek 1 opgehouden is. Ik moest eerst even weer in het verhaal komen aangezien ik Vuur & As begin 2015 heb gelezen. Na een paar hoofdstukken zat ik er ook meteen weer in en ging als een speer door dit verhaal. Sabaa Tahir is het weer eens gelukt om het geheel erg spannend te houden met een paar suuuuuper plottwist’s erin. Man wat was ik boos en geschokt. Ik wou het boek het liefst door de woonkamer gooien.
Ook word deel 2 uit 3 verschillende personages verteld. Laia, Elias en Helena.
Soms vond ik Helena’s verhaal wat apart en ik begreep niet zo goed hoezo haar kant ook beschreven moest worden maar als je door gaat lezen begrijp je heel snel waarom.
Helaas kan ik hier niks zeggen anders ga ik jullie allemaal spoileren en dat wil ik niet.
Wat ik wel kan zeggen is dat ik echt genoten heb van het boek. Er waren zo veel actie momenten erin die zo veel gevoelens naar boven hebben gehaald. Soms kon ik mijn ogen niet droog houden. Het gaat echt als een malle eraan toe. Je wordt van gebeurtenis naar gebeurtenis geslingerd en het einde is echt BOMBASTISCH !!! Ik zag o veel dingen niet aankomen waarbij ik meest heel snel een gevoel krijgt van waar het verhaal eindigt. Hier dus totaal niet en dat vond ik super leuk.
Wel vind ik dat er nog wat ruimte is voor meer. Meer actie, meer liefde meer gevoelens, gewoon nog een klein beetje meer. Om deze reden heb ik het boek dus 4 sterren gegeven. Ik vind een fakkel tegen het duister al beter dan Vuur & As en nu maar afwachten hoe deel 3 word.
Wie weet wat er dus allemaal in deel 3 gaat gebeuren. Ik zit er al met smak op te wachten.
Voor iedereen die Vuur & As geweldig vonden,  een Fakkel tegen het duister is nog beter.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s