Bookish posts

Mooiste Bookcover’s

Elk boekenliefhebber heeft het wel eens gedaan: een boek kopen alleen vanwege het mooie cover 🙂 ik zou liegen als ik zeg dat ik het nog nooit heb gedaan. Dus ook ik ben schuldig. Maar zeg nou eerlijk, er zijn echt zooooooo veel mooie boeken met een schitterende cover, of niet dan? Ik kan nu wel nog een top 5 gaan maken met covers van boeken die ik niet thuis heb maar wel leuk vind maar toch heb ik besloten alleen boeken te kiezen, die ik ook daadwerkelijk thuis heb staan.

10. Duizend Hoog – Kathrine McGee

duizend hoog

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

Schitterend niet? het cover vind ik vrij simpel zonder veel gedoe maar alsnog is het gewoon mooi om te zien. Het zwart is in het echt wat zachter en als je het boek een beetje beweegt , glimt alles wat goud is. Het boek heb ik uit de Celebrate Books Box van november, glitter & glamour en zo is ook het cover.
9. Vampire Academy – Richelle Mead
2Rose (17) woont in het heden op de vampieracademie in Montana. Zij is een dhampier: half-menselijk, half-vampier. Dhampiers zijn krijgers die hoeden over Moroi (sterfelijke volbloed vampiers). Lissa is Moroi en de beste vriendin van Rose. Ze zijn met elkaar verbonden, waardoor Rose in Lissa’s hoofd kan kijken, om haar gedachten en emoties te volgen. Het leven op de academie is hard en de leerlingen gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Rose heeft een opvliegend karakter en doet alles om Lissa te beschermen. Rose’ mentor vechttechnieken is Dimitri. Ze vindt hem woest aantrekkelijk, maar relaties tussen mentoren en studenten zijn verboden.
Van deze serie bestaan er al wat covers. Je hebt van boek 1 de film editie , je hebt de gehele serie met het Kuidvat cover , je hebt de originele cover en je hebt deze prachtige oude covers. Ik ben er gewoon verliefd op. Het was voor mij dan ook behoorlijk zoeken om alle boeken met deze cover te vinden, maar het is mij gelukt en ik geef ze zeker nooit meer weg. Alleen vind ik het nog steeds jammer dat ze de naam van de boeken zo broert hebben vertaald, ze hadden het beter bij de Engelse titel kunnen laten : Vampire Academy
8. Shatter Me – Tahereh Mafi
Shatter Me Series.jpg‘Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik. Ik lieg, maar dat zeg ik niet. Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen. Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen. Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was

Als je deze covers niet mooi vind dan weet ik het niet meer hoor. Wow, gewoon weg wow. Toen ik de boeken voor het eerste aan het lezen was, had ik ze uit de bieb. Maar toen ging ik ze zelf kopen en de covers waren nog veel veel mooier. Ik kan niet eens zeggen welke van die 6 mijn absolute favoriete is helaas. Alle zijn ze gewoon schitterend mooi.

7. The Selection – Kiera Cass
selection-series
Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.
Wees nou eerlijk, toen je die covers zag wou je ook wel zo een jurk hebben of niet? Bij mij was het wel het geval. Man wat voor prachtige jurken zijn dat allemaal. Hier was het dus het geval dat ik een boek heb gekocht alleen vanwege het boeken cover. Ik vond de kleur zo mooi en de houding van ,,America”op de cover. Ik wou het liefste ook meteen op zoek naar dit jurk. Wel is mijn favoriete van deze 4 covers, het jurk van ,,The One”.  Zoiets zou ik mij meteen voor kunnen stellen als mijn trouwjurk 🙂 schitteren , gewoonweg mooi.Er is natuurlijk nog een 5de boek ..The Crown”maar die heb ik nog niet. Sowieso was ik ontzettend teleur gesteld. Wat een lelijk cover is dat zeg? De kleur van het boek/jurk past absolute niet bij de rest van de serie. Dan staat het meisje in een raar hoek, wat totaal niet klopt voor het menselijke oog. Misschien ook wel een kleine reden waarom ik het boek tot nu toe nog niet heb gekocht…
6. The Jewel serie – Amy Ewing
the-jewel-white-rose-black-key
Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?
Ik hou echt niet van rosé, pink of alles wat ermee te maken heeft maar dit boek met deze cover moest ik gewoon hebben. Het is de Duitse editie van ,,The Juwel” en boek een van een serie. Ik had natuurlijk de keuze tussen het Nederlandse cover wat net zo eruit ziet als het originele , of deze. Aangezien dit boek hardcover was voor de zelfde prijs dan de NL versie, moest ik niet lang over na denken. En weer is er een meisje met een schitterende jurk te zien. Ik zou willen dat het tegenwoordig nog zoiets als echte gala’s bestaan, waar je met zulke mooie jurken binnen komt en iedereen je zit aan te kijken. Het jurk is een droom!
5. Clockwork – Cassandra Clare
infernal-devices-covers1.png

Magie is gevaarlijk – maar liefde is nog gevaarlijker…In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos.Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken en in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is dat bepaald geen zegen – ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen.Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem – die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.

Een van mijn favoriete boekenseries is de Clockwork serie van Cassandra Clare. Ik hou gewoon van deze boeken. Ook hier zijn er 2 verschillende covers te krijgen. Jullie zullen wel het originele kennen maar toch vind ik deze druk veel veel beter. Ik was meteen verliefd op en moest ze dan ook in mijn boekenkast hebben.

Op Clockwork Angel zie je Will Harondale, op Clockwork Prince Jem Carstairs en op Clockwork Princess Tessa Gray. Zo stel ik mij de personages ook voor.
4. Halo serie- Alexandra Adnornetto
6320205_origVenus Cove is niet meer dan een slaperig stadje. Daar komt verandering in wanneer vanuit de hemel drie engelen naar het stadje worden gestuurd: Gabriel, de krijger, Ivy, de heler, en Bethany, de tiener. Zo onopvallend mogelijk maakt het drietal zich op voor een strijd tegen het Kwaad. Om zo min mogelijk op te vallen, proberen de engelen zich als een gewoon gezin voor te doen. Bethany gaat naar de plaatselijke middelbare school, wordt verliefd en begint tegen alle regels van de hemel in een relatie. Maar al snel blijken de drie engelen niet de enige bovennatuurlijke elementen in Venus Cove te zijn. De komst van een uiterst charmante, verleidelijke en bovenal dodelijk gevaarlijke jongen bedreigt het voortbestaan van de wereld en de engelen moeten al hun krachten bundelen om hem te bestrijden. Bethany kunnen ze daarbij niet missen, en de jonge engel zal moeten kiezen tussen de liefde en haar missie.
Deze boeken had ik een tijd in mijn kast staan zonder ze te lezen. Heel erg grote fout. Ik heb de boeken bijna opgevreten . Toen ik in Halo begon , heb ik het in het Nederlands gelezen. Later de complete serie verkocht en alle in het Engels gekocht met deze mooie cover. Ook hier zijn er een paar kleine verschillen te vinden wat de NL versie en de US versie betreft. Alsnog vind ik het een van de mooiste covers die ik ooit heb gezien.
3. Angelfall serie – Susan Ee
penryn.jpg
De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, ’s nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen. Maar daar heeft ze hulp voor nodig – en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels…
Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?
Ik sta hier altijd weer raar te kijken als ik aan deze serie denk. Heel veel van jullie zullen deze serie gelezen hebben, maar oh my god wat heeft de Nederlandse uitgever zich hierbij gedacht? De Nederlandse covers zijn echt verschrikkelijk lelijk. Ik zeg dat niet snel over boeken covers maar nu wel. Natuurlijk heb ik de boeken eerst in het Nederlands gelezen maar zodra ik deze prachtige engelse covers zag, moest ik die meteen hebben. Dus heb ik de NL versie verkocht en nu pronken deze beauty’s mijn mijn kast. Geen enkel vergelijk met de Nederlandse boeken.
2.  An Ember in the ashes serie – Sabaa Tahier
3.png
Vuur en As 1 -De heerschappij van de Maskers Vuur en As is de wereldwijde bestseller van Sabaa Tahir. Het is het eerste deel van de Amerikaanse serie An Ember in the Ashes, waarvan de film in de maak is. Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is…
Zodra ik zag dat de Duitse editie van Vuur & As dit schitterende cover heeft, was het snel duidelijk dat ik deze wou hebben. Man wat een prachtig mooi cover. Toen ik het boek ging lezen in januari 2016 had ik erg veel moeite mij de personages voor te stellen, maar toen ik zag dat Elias op deze cover staat, had ik eindelijk een klein beetje meer een indruk.Ik vind het mega vet gedaan, hoe het eruit ziet alsof hij nog resten van zijn masker op heeft & zijn ogen!!!!! OMG ik ben verliefd erop. Geef mij maar zo iemand als Elias op die cover 🙂
1. Lux serie – Jennifer L. Armentrout
4.png
There’s an alien next door. And with his looming height and eerie green eyes, he’s hot…until he opens his mouth. He’s infuriating. Arrogant. Stab-worthy. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, he marks me. Turns out he has a galaxy of enemies wanting to steal his abilities and the only way I’m getting out of this alive is by sticking close to him until my alien mojo fades. If I don’t kill him first, that is.
En hier zijn ze dan, mijn mooiste boeken covers in mijn kast. De Lux serie (Duits Edition) van Jennifer L. Armentrout. Man wat ben ik weg van deze covers. Toen ik de optie had tussen de US versie en deze, was ook hier de keuze snel gemaakt. Wel vond ik op de US versie Pepe (Daemon Black) super aantrekkelijk  maar toch vond ik ze lelijk eruit zien. Ook heb ik deze serie gekocht omdat het hardcovers zijn en mooi bij de rest van mijn Armentrout boeken staan. De Dark Element serie heb ik namelijk ook in hardcover. Prachtig, ik word er steeds weer verliefd op als ik deze mooie boeken zie.

En dat was het dan ook weer met de top 10 van mijn mooiste boeken covers in de kast. Ik hoop dat jullie de boeken net zo mooi vinden als ik en wie weet zit er wel een cover bij waar je denkt: die is zo ontzettend mooi die moet ik ook hebben 😉
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s