Geen categorie·TV & Series

Castle

Castle is een Amerikaanse politie- en dramaserie uit 2009 die wordt geproduceerd door ABC Studios. In de Verenigde Staten wordt de serie uitgezonden door ABC, in Nederland door SBS 6 en NET 5 en in Vlaanderen door VIER.

In september 2014 werd de eerste aflevering van het zevende seizoen uitgezonden. In september 2015 werd de eerste aflevering van het achtste seizoen uitgezonden. Op 13 mei 2016 kwam het nieuws naar buiten dat Castle niet zou worden opgepakt voor een negende seizoen. Op 16 mei 2016 was de allerlaatste aflevering te zien op de Amerikaanse zender ABC.

Samenvatting:
LET OP SPOILERS!!!

Richard Castle (Nathan Fillion) is een beroemde, succesvolle detectiveschrijver die zijn hoofdpersoon in zijn boekenreeks ombracht en kampt met een schrijversblok. Castle is door de NYPD gevraagd te helpen bij het oplossen van een copy-catmoord uit een van zijn romans waaraan rechercheur Kate Beckett (Stana Katic) werkt.

Castle, die op zoek is naar een nieuw hoofdpersonage voor zijn nieuwe boekenreeks Nikki Heat, vindt in rechercheur Beckett het ideale model waarop het nieuwe personage kan worden gebaseerd. Hij maakt gebruik van zijn contacten in het kantoor van de burgemeester van New York en krijgt toestemming om rechercheur Beckett ook bij toekomstige moordzaken te ondersteunen.

Beckett, een fervent lezer van Castles boeken, staat in eerste instantie afwijzend ten opzichte van het verzoek dat Castle haar bij moordzaken vergezelt. Later stelt Beckett dit bij en erkent dat Castle een nuttige bron is bij het oplossen van misdaden. Hoewel dit formeel een politie- en dramareeks is, bevat de serie ook komische en romantische elementen.

maxresdefault

Mijn mening:

Vroeger heb ik heel veel Duits TV gekeken, ook niet gek als je bedenkt dat ik uit Duitsland kom. Meest had je dan in de ochtend allemaal series die je kon kijken en Castle was hier een van.

Ik keek niet alle afleveringen en seizoenen maar ik deed toch mijn best om het zo goed als mogelijk te volgen.

Ik vond het erg grappig en leuk. De opmaak vind ik prachtig, een schrijver die op eens met de politie ging samenwerken en allemaal dingen ging oplossen. Deze serie zit vol met humor en leuke acteurs. In de loop van de seizoenen krijgt de serie meer verhaal en worden dingen niet in 1 aflevering opgelost maar gaat het gewoon door. Ik zou deze serie graag nog op dvd willen hebben. Mijn mening is dat deze serie perfect is voor regenachtige dagen of als je met iets bezig bent laat je het lekker in de achtergrond op TV lopen.

Zeker een van mijn favoriete series.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s