Recensies

The Diabolic – S.J.Kincaid

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?

IMG_7076-The-Diabolic-S.J.-Kincaid
Foto by Reviews & Roses

3 Bibi HeartsCover:

Ik vin het cover ontzettend mooi. Ik hou van vlinders en deze vind ik echt prachtig. Het is een vlinder met 2 gewone vleugels en met 2 als messen (tenminste zo lijkt het voor mij) Ik de spotlight staat natuurlijk de naam van het boek ,,The Diabolic”waar ik erg blij mee ben dat de uitgever deze originele titel heeft gehouden. Eronder staat de auteur S.J.Kincaid

Personages:

Oh man wat was dat verwarrend allemaal. Er zaten echt heel veel personages in met lastige namen. Ik had dan ook pen en papier naast het boek liggen om alle namen op te schrijven en wie hun waren. Dat was voor mij erg verwarrend in het begin. Het gaat natuurlijk in eerste instantie over Nemesis maar ook Tyrus en zijn hele familie clan spelen een grote rol in dit boek. Wel, als je 1 keer een overzicht hebt van wie wie is, word het allemaal wat makkelijker.Tenminste zo was het bij mij.

Verhaal:

Zoals boven  in de samenvatting al beschreven staat, gaat het dus om Nemesis die op een doodgewoon meisje lijkt, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt in een laboratorium om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia ook Donia genoemd te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer die helemaal gestoord lijkt te zijn.

Wat traag begon eindigt met een mega knal.

Het was voor mij ontzettend lastig om in het verhaal te komen. Ik ben geen ,,Starship Enterprise”fan en zo had ik behoorlijk moeite met de beschrijving van de ,,wereldopbouw”. Eigenlijk begrijp ik nu nog steeds niet veel van, als ik eerlijk mag zijn. Ik heb dan ook wel probeert het zo goed als ging te negeren en mij te concentreren op het eigenlijke verhaal.

Het Nederlandse boek is (wat ik vind) nog wat lastig geschreven of vertaald met allemaal moeilijke worden die ik niet begreep. Misschien is het in de Engelse versie anders.

Ook kwamen er ontzettend veel namen voorbij vliegen. Ik had wel een pen en papier bij de hand om alles goed op een ritje te zetten. In het begin was dat nog wel wat lastig. Wel als ik meer ging lezen, wist ik dan ook wie wie was. In het midden van het boek wou ik het eigenlijk al opgeven. Ik raakte niet echt gehecht met de hoofdpersonages en het wou niet goed klikken met het hele verhaal. Gelukkig heb ik wel doorgezet, want je word er wel voor belooft.

Bijna aan het einde kwam ik dan wel in het boek en werd ik warm met Nemesis en Tyrus. Het einde was zo vol met plottwist en complot theorieën dat ik bijna van de bank afviel. Een ontzettend leuk boek waarvan ik eerst dacht dat het mij niet zal pakken.

Met smak wacht ik dan ook op deel 2 van The Diabolic.

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s