Recensies

Verdwenen- Tara Altebrando

Elf jaar geleden verdwenen zes kinderen. Ze werden nooit gevonden. Nu komen er vijf terug – zonder één herinnering aan de afgelopen elf jaar.
Avery is vijftien als het onvoorstelbare gebeurt: de vermiste kinderen keren ongedeerd terug. Allemaal, behalve haar broer Max. En geen van hen kan zich herinneren wat er is gebeurd, wie hen heeft meegenomen of waar ze al die tijd geweest zijn. Samen met de teruggekeerde Lucas zet Avery alles op alles om het mysterie op te lossen.

timthumb
Foto by De Leesfabriek
4 Bibi Hearts Cover:
Het boekencover is echt super leuk. Je ziet een schommel waar eigenlijk 6 zitjes eraan moeten hangen , maar er maar 5 zijn. Dit gaat natuurlijk om het verhaal van de 6 vermiste kinderen waarvan elf jaar later maar 5 terug komen. De schommel staat in het zand, wat betekend dat een speltuin is. Ook dit vind je terug in het verhaal.
Boven de schommel is de titel van het boek te zoen en helemaal bovenaan de schrijfster Tara Altebrando.
Onder de schommel zie je de tekst: Zes kinderen verdwenen, vijf tieners komen terug en de naam van de uitgever. Ik vind de cover ontzettend goed bij het boek passen. Lekker mysterieus zoals het verhaal.
Personages:
Zoals het in de samenvatting als is beschreven gaat het boek dus over 6 vermiste kinderen, waarvan 5 naar 11 jaar weer terug komen.
Het boek is geschreven uit het zicht van maar 3 personen. Avery – het zusje van de vermiste Max en  Lucas en Scarlett – 2 van de tieners die terug zijn gekomen. Ik vond het erg jammer dat je niet ook kon lezen over de anderen 3 ( Adam, Kristen en Sarah)
Ze worden wel vaak genoemd in het boek en soms krijg je ook stukken uit hun herinnering te lezen maar toch staan Avery, Lucas en Scarlett centraal.
Bij Avery heb je ook nog haar ouders, die een rol spelen en natuurlijk haar vermiste broer Max ( waar het uiteindelijk om draait)
Lucas heeft alleen maar nog zijn vader & broer (die ook een belangrijke rol gaan spelen)
Bij Scarlett leer je alleen haar moeder kennen.
Dan is er nog de politie agent Chambers die natuurlijk een hoofdrol in dit gehele verhaal heeft en probeert het mysterie op te lossen.
Verhaal:
Het verhaal is echt heel vaag en soms best creepy en daar hou ik van. Toen ik de samenvatting ging lezen dacht ik dat dit wel een super leuke read zal worden. Ik begon op 6 januari te lezen en kon het boek gewoon niet uit mijn had leggen.In een paar uren had ik al de helf van het boek gelezen.
 Al bij de eersten bladzijden was ik meteen verkocht.Verdwenen is makkelijk geschreven zonder moeilijke worden. Wel zijn de pagina’s soms wat raar. Je hebt veel tekens wat aangeeft dat de personage gaat nadenken of maar 1 word op de gehele pagina. Dat maakte het boek extra bijzonder voor mij. Zoals ik boven al zei is het verhaal geschreven uit de zicht van maar 3 personen. Avery het zusje van de vermiste Max en Lucas en Scarlett , 2 van de terug gekomen tieners. Ik had graag ook uit het zicht van de anderen willen lezen maar dat was hier helaas niet mogelijk. Adam, Kristen en Sarah worden wel vaak genoemd maar je leest nooit iets uit hun perspectieven.
In dit boek kreeg ik verschillende complot theorieën en ging al zelf op zoek naar aanwijzingen om te achterhalen wie nou de dader was of wat er met de tieners is gebeurt. Eigenlijk weet je als lezer net zoveel als de personages op dit moment. Niet meer en niet minder. Dit maakt het boek voor mij erg leuk.
De hele tijd door, word je van een aanwijzing naar het volgende geslingerd. Van een mogelijke  herinnering tot een gevoel van iemand. Ik vond het gewoonweg prachtig.
Pas aan het einde vallen de puzzelstukjes eindelijk op zen plek en word het opeens heel erg duidelijk. Ook nog iets wat ik super vond aan dit boek. Meest krijg je bij boeken in het middel al een zwak vermoeden of word het einde al een beetje voorspelbaar. Dit was hier totaal niet het geval. Je wist tot de laatste bladzijden niet wat er nou uiteindelijk gebeurde 11 jaar geleden.
Het einde was dan mega spannend en zeker nooit wat ik zou hebben verwacht. Ik had de gekste dingen bedacht voor het einde maar dit zag ik nooit aankomen. Achteraf gezien was dit hele verhaal ook zo logisch als wat, maar ja dat is altijd achteraf praat 😉
Voor iedereen die van  vaag en creepy verhalen houd ,waar je zelf aan het denken word gezet kan ik deze alleen maar dik aanraden. Een van de besten boeken die ik tot nu toe heb gelezen.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s