TV & Series

the Vampire Diaries

‘Meer dan honderd jaar leefde ik in verborgenheid. Maar nu niet meer. Ik weet dat het gevaarlijk is, maar ik moet haar leren kennen.’ Duister, dreigend, zinderend van bloeddorst en onbevattelijke romantiek: dat zijn The Vampire Diaries.
De vampier broers Stefan en Damon, de een goed, de ander slecht; Elena, een spookverschijning van de schoonheid op wie de twee broers zo’n 150 jaar eerder verliefd waren; plus Jeremy, Bonnie, Matt en nog veel meer inwoners van het dorp Mystic Falls in Virginia. En allemaal zijn ze gevangen in een fascinerend web van geheimen, passie en angst.
Verhaal:
LET OP SPOILERS!!!

De serie volgde het leven van Elena Gilbert (Nina Dobrev) in de eerste 6 seizoenen. Zij woonde samen met haar broer Jeremy (Steven R. McQueen) en hun tante Jenna Sommers (Sara Canning), die nadat de ouders van Elena en Jeremy verongelukten, hun voogd werd. Nadat Jeremy en ook later Elena uit de serie verdwenen na seizoen 6, veranderde de focus van de serie naar de twee Salvatore broers (Damon en Stefan).

Voornamelijk speelt de serie zich af in Mystic Falls, Virginia. Een stad met een bovennatuurlijke geschiedenis, sinds de migranten uit New England in de late 19e eeuw zich er hebben gevestigd.

Boeken:

The_Vampire_Diaries_Wiki-Background.png

The Vampire Diaries is een serie fantasy/horror-romans, geschreven door L.J. Smith. De serie draait om Elena Gilbert een middelbare scholier die tussen twee vampier-broers in komt te staan. De serie werd oorspronkelijk als trilogie uitgegeven in 1991. Een vierde deel kwam in 1992 na aandringen van fans.

In 1999 werden de boeken opnieuw uitgegeven en in 2007 is de gehele serie uitgegeven in twee omnibus-edities.

Na een pauze van enkele jaren kondigde schrijfster L.J. Smith in 1998 een spin-off trilogie aan: The Vampire Diaries: The Return, ditmaal met Damon Salvatore als protagonist. Het eerste deel in deze trilogie The Return:Nightfall kwam uit in februari 2009.

De vervolgen hierop, The Return: Shadow Souls en The Return: Midnight stond gepland voor maart 2010 en 2011.

Begin 2011 kondigde L.J. Smith opnieuw een trilogie aan die The Vampire Diaries: The Hunters ging  heten, deze zal de focus leggen op Elena en haar vrienden die naar de universiteit gaan en daar bovennatuurlijke mysteries oplossen.

In 2009 werden de boeken bewerkt voor een gelijknamige televisieserie die uitgezonden wordt op The CW Television Network.

In Nederland wordt de serie uitgezonden door NET5.

In februari 2011 werd bekendgemaakt dat schrijfster L.J.Smith ontslagen is door de uitgeverij en de serie wordt voortgezet door een ghostwriter.

Midnight is het laatste boek in de serie dat door Smith geschreven is.

Phantom bevat delen geschreven door Smith en een ghostwriter.

pic_1505566061_1

Mijn mening
Ik wist eerst niet wat ik hiervan moest vinden. Mijn schoonzus was helemaal weg van deze serie en zei dat ik die echt even moest gaan kijken. Dat deed ik dan ook en had wel een tijdje nodig om erin te komen. Ik was wel meteen weg van Damon ❤ wat een mooie man is dit zeg. Elena vond ik ook erg mooi. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik deze serie voor het laatst heb gekeken. Ik ben hangen gebleven bij seizoen 5 geloof ik, dus vanaf 6 moet ik alles nog bekijken.
Het neemt niet weg dat de serie super spannend is. Ik vind de acteurs super passen bij hun personages en keek het ook graag. Ik geloof dat ik bij seizoen 2 echt helemaal fan van was en dat ik elke dag zoveel mogelijk afleveringen ging kijken. Elke keer toen er iets gebeurde appte ik mijn schoonzusje om het met haar te bespreken, haha….
Voor iedereen die van fantasie series en vampire’s houd, is deze serie een MUST WATCH!
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s