TV & Series

Lost

Samenvatting:
Lost is een Amerikaanse televisieserie over een aantal mensen dat na een vliegtuigcrash strandt op een mysterieus tropisch eiland. In iedere aflevering wordt er daarnaast ingezoomd op het leven van één van de personages voorafgaand aan het vliegtuigongeluk, ofwel door middel van een flashback, of (vanaf seizoen 4) een vooruitblik op het leven na het eiland (via een flashforward), of (vanaf seizoen 6) een flash sideways, waarin wordt weergegeven hoe het leven zou zijn verlopen als het vliegtuig nooit neer was gestort. De serie is grotendeels op het Hawaïaanse eiland Oahu opgenomen.

 

Geschiedenis: 

De serie werd ontwikkeld door J.J. Abrams en werd voor het eerst op 22 september 2004 uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC. Vanaf 4 maart 2005 was het eerste seizoen ook in Nederland te zien, op NET 5. De muziek is van de hand van Michael Giacchino.

De serie werd volledig opgenomen op 35mm-film met Panavision-camera’s. De visuele effecten werden voor een aanzienlijk deel verzorgd door Digital Dimension.

Seizoen 2 werd in Nederland op NET5 uitgezonden vanaf 3 maart 2006.

Seizoen 3 begon in de Verenigde Staten op 4 oktober 2006. De Nederlandse première was op 2 maart 2007.

Seizoen 4 bestond uit 14 in plaats van de geplande 16 afleveringen. De opnames kwamen stil te liggen door de staking van Hollywoodscenaristen van november 2007 tot februari 2008.

Seizoen 5 werd door NET 5 uitgezonden in juli/augustus 2009.

In tegenstelling tot eerdere seizoenen werden er nu twee afleveringen achter elkaar uitgezonden.

Seizoen 6 was op 8 februari 2010 gestart in de Verenigde Staten met een dubbele aflevering. Normaal gesproken werd de serie in Nederland rond juni/juli uitgezonden, maar voor het zesde en tevens het laatste seizoen maakte NET5 een uitzondering. In Nederland was de serie drie dagen later gestart, met de dubbele aflevering op 11 februari 2010.

lost (1).jpg

Mijn mening:
Ik weet niet meer eens wanneer ik begonnen ben deze serie te gaan kijken. Ik had wel wat tijd nodig om in de serie te komen maar vond ze wel interessant om verder te kijken. Het bleef erg spannend en deze serie laat zien wat mensen allemaal doen als het om leven en dood gaat. Ook hoe mensen kunnen worden in extreme situaties.
Wel verloor ik ergens in seizoen 4 het interesse omdat het mij te ingewikkeld werd en ik snapte er eigenlijk niet meer zo veel van.
Ook werd ik gespoilerd wat het einde van de serie betreft en had dus geen reden meer om het nog te gaan kijken omdat ik al wist hoe het zou aflopen.
Ik denk niet dat ik deze serie ooit nog eens opnieuw ga kijken. Wel is deze serie leuk voor mannen vind ik, maar voor vrouwen niet echt passend (maar dat is mijn mening)
Het neemt niet weg dat de eerste seizoenen wel spannend waren, waar je gewoon verder moet kijken om te weten hoe het nu allemaal zit.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s