Bookish posts

Boeken waar ik gestopt ben met lezen

Elk boekenwurm heeft het wel eens gehad: een boek waar hij echt niet doorheen kwam en het aan de kant heeft gelegd.
Ook ik heb er een aantal boeken waar ik echt niet doorheen kwam en die ik jullie nu wil laten zien.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je niet in een boek komt. De meeste redenen bij mij waren:
1. Het verhaal trekt me niet
2. Het boek is moeilijk geschreven en ik verlies het overzicht in het verhaal (waar het eigenlijk om gaat)
3. De hoofdpersonages irriteren mee waardoor ik het boek ook irritant vind
4. (bij series) Dat het verhaal iets saaier word dan in het voorgaande boek en ik geen zin meer heb om het verder te lezen
5. Boeken die langdradig geschreven zijn en er geen actie in gebeurt
Dus hierdoor verlies ik snel het interesse in een boek en leg het dan aan de kant. Soms wacht ik een paar manden en geef het dan weer een kans.
Hier zijn 5 boeken waar ik echt niet doorheen kwam en die nog in de boekenkast blijven staan:
Vallen – Jackie van Laren
9200000083415863
Anne, jong en keurig opgevoed, werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de al even keurige, kreukvrije Ian. Ze interviewt Rory Maquary, beruchte Hollywood Bad Boy, leadzanger van een wereldberoemde rockband en gelauwerd acteur, en ze blijkt een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje Rowland, die het erg moeilijk heeft sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op Rowland past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière als journalist en voor het kind, maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar…
Ik weet niet waar het aan lag. Ik vond de samenvatting super leuk en aangezien ik sowieso een groot fan ben van liefdesverhalen leek mij dit boek echt prachtig.  Toen ik erin ben begonnen had ik al snel zoiets van ,,mhhhh nee …”
Ook naar 30 bladzijden pakte het verhaal me niet en ik raakte ongeïnteresseerd. Ik heb het dan maar aan de kant gelegd en een paar weken later verkocht, omdat ik der mening was dat ik dit boek niet snel weer zal oppakken.
De Dromen Dieven – Maggie Stiefvader
680f64_f18422c09c394b4cb894b40eb666b057_mv2
Als je iets kon stelen uit je dromen, wat zou je dan nemen? Ronan Lynch heeft veel geheimen. Een daarvan is dat hij voorwerpen uit zijn dromen kan halen. Ronan is een van de ravenjongens: een groepje vrienden van de eliteschool Aglionby. Ze zijn op zoek naar de dode ravenkoning Glendower, van wie ze denken dat hij verborgen is in de bergen vlak bij hun school. Tijdens hun zoektocht naar de koning komen Ronans geheimen langzaam maar zeker aan het licht en zetten ze een reeks onheilspellende gebeurtenissen in gang…
Maggie Stiefvader’s boeken zijn heel special. Special omdat ik ze raar vind. Niet slecht raar maar gewoon anders. Nadat ik de Huiver serie van haar heb gelezen, wou ik meteen door in de Raven Jongens serie. Deel 1 heb ik dan ook binnen enkele dagen uitgelezen. Ik vond de serie verwarrend maar wel interessant. Toen wou ik door met deel 2. Ik kwam helaas niet verder dan 70 bladzijden. Ik vond het verhaal erg ingewikkeld en snapte er op een bepaalde punt helemaal niks meer van. Misschien kwam het ook omdat ik deel 1 al verwarrend vond.Ik weet het niet.De personages waren super, daar lag het echt niet aan. Ik heb het toch maar opgegeven en ook dit boek aan de kant gelegd. Misschien dat ik in dit jaar wel nog een 2de poging doe om het weer op te pakken.
After 4 – Anna Todd
download (1)
De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is…
Dit is het 4de deel van de After serie van Anna Todd. Toen ik begonnen ben met het lezen van deze serie was ik helemaal verkocht. Ik vond het een super leuke serie en de personages waren gewoon weg mega cool. Ik heb dan ook wat onderzoek gedaan en kwam erachter dat deze serie een soort fanfictie was van de band One Direction (waar ik een groot fan van ben) dus was ik des te meer benieuwd naar. Ik vloog door de boeken heen, dit waren weer boeken die ik echt mega goed vond. Tot ik bij boek 4 ben gekomen.
Vanaf boek 3 had ik al zoiets van: ,,het is wel heel erg steeds het zelfde met die 2…”maar ik ging gewoon door. Aan het einde van deel 3 was ik alleen maar nog geïrriteerd vanwege die ruzies en de attitude van Hardin en Tessa. Ik vond het verhaal langdradig worden en het gebeurde niet meer veel. Dit trok zich ook door in After 4 Voor altijd. Ik geloof dat ik nog zo’n 150 bladzijden heb gelezen voordat ik het echt ging opgeven. Hardin en Tessa haalden mij het bloed onder de nagels weg. Het sloeg gewoon nergens meer op. Ruzie…seks…..ruzie…..seks …ruzie…seks…. Ik was er gewoon klaar mee.
Tot vandaag heb ik geen enkele poging meer genomen om het toch nog tot einde te lezen.Eerlijk gezegd heb ik daar ook geen behoefte meer aan. Anna Todd had het bij 2 of 3 boeken moeten houden.
Empire of Storms – Sarah J. Maas
download
The long path to the throne has only just begun for Aelin Galathynius. Loyalties have been broken and bought, friends have been lost and gained, and those who possess magic find themselves at odds with those don’t.
As the kingdoms of Erilea fracture around her, enemies must become allies if Aelin is to keep those she loves from falling to the dark forces poised to claim her world. With war looming on all horizons, the only chance for salvation lies in a desperate quest that may mark the end of everything Aelin holds dear.
Door een read-aton in 2016 ben ik begonnen met de boeken van Sarah J. Mass. Ik had nog nooit eerder boeken van haar gelezen. Ik wist dat het fantasy was en ik dacht eigenlijk dat het niks voor mij zou zin. Dat was een groot vergissing. Meteen vanaf het begin van deze serie was ik helemaal weg van al die geheimen en intriges. Ik ben dan ook als een speer door de boeken gevlogen. De eersten 3 heb ik in het Duits gelezen en deel 4 en 5 in het Engels. Ik heb zelfs de hardcovers gekocht. Maar toch kwam ik niet door Empire of Storms wat ik heel erg vind. Ik was zo gek op de anderen boeken maar toch verloor ik het interesse in het verhaal. Misschien omdat ik alle 5 boeken achter elkaar ging proberen te lezen dat ik zoiets had van ,,tot hier en niet verder”. Ik ben geloof ik tot ergens in de 100 gekomen tot ik het boek aan de kant heb gelegd. Heel erg spijtig maar mijn hoofd stond er niet meer na. Uiteindelijk heb ik de hardcovers allemaal weer verkocht en wacht nu tot deel 5 in het Duits uitkomt. Misschien is dat wat makkelijker voor mijn hersenen. Ik ga het boek zeker weer oppakken zodra het vertaald is. Throne of Glass serie is een van de besten series die ik heb gelezen in 2016.Dus ik ga de hoop zeker niet opgeven om dit boek toch nog uit te krijgen.
The Power – Jennifer L. Armentrout
25056628
From the New York Times bestselling author of the Covenant and Lux series comes the second novel in the pulse-pounding, electric Titan series. In The Return, Seth and Josie’s story ended on the ultimate cliffhanger. Now, things are about to get even more dangerous…
The Covenant University has become the frontline for the escalating violence between pure-bloods and half-bloods. War between the races seems inevitable, and it couldn’t come at a worse time. Seth must prepare Josie for battle, which means teaching her how to control her newfound demigod abilities…and they need to find and rescue the other demigods before their enemies – the Titans – find them first. Only one thing is more dangerous than a bunch of starved Titans, and that’s an out-of-control Apollyon in the form of Seth. The aether in Josie is drawing Seth in deeper, and when lust mixes with love and gives way to power, he knows being close to her is becoming explosively dangerous. But letting her go requires a level of selflessness that just isn’t Seth’s style. When the danger from the Titans erupts with devastating consequences, the dark allure of power calls to Seth again – but this time, Josie may not be able to pull him back from the brink…
Ik was en ben nog steeds een heel groot fan van de boeken van Jennifer L. Armentrout. Door een paar meiden van een groeps-app ben ik begonnen in 2016 de LUX serie te gaan lezen. Dit waren mijn eersten boeken van haar en ik was meteen verkocht. De schrijfstiel vond ik prachtig en kon er niet genoeg van krijgen. Meteen erna heb ik de Dark Elements serie gelezen en de Covenant Serie. Het bleef dan alleen nog maar de Titan serie over die ik nog miste. The Return heb ik in een ruk uitgelezen. Ik was helemaal weg van Seth ,,the Bad Boy”. Toen ik deel 2 (The power) ben begonnen, verloor ik helaas mijn interesse in deze boeken. Ook hier weet ik niet waar het uiteindelijk aan lag, misschien was ik toe aan iets nieuws ofzo. Ik ben tot de helft van dit boek gekomen en toen ging ik het aan de kant leggen. Het verhaal was voor mij gewoon niet meer aantrekkelijk genoeg om het nog tot het einde te lezen. Wel ben ik zeker van plan om het dit jaar weer op te pakken aangezien deel 3 van de Titan serie dit jaar uitkomt.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s