TV & Series

Supernatural

Supernatural is een Amerikaanse drama/mysterie/avonturenserie, bedacht door Eric Kripke. De serie wordt in de Verenigde Staten sinds 13 september 2005 uitgezonden op de Amerikaanse zender The WB Television Network (thans; The CW Television Network). The WB was al bekend door hitseries als Charmed, Gilmore Girls (waar Jared Padalecki bekend van werd) en 7th Heaven.

In Nederland werd deze serie vanaf 9 oktober 2006 uitgezonden op Veronica, in Vlaanderen op ZES. Veronica stopte met het uitzenden van Supernatural. De serie is op 6 juli 2008 overgaan naar NET 5.

Het twaalfde seizoen is begonnen op 13 oktober 2016.

Supernatural is sinds midden seizoen 11 de langst lopende Amerikaanse Sci-Fi tv serie aller tijden.

12-greatest-supernatural-episodes-supernatural-countdown-011.jpg
Inhoud:

Supernatural gaat over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Ze nemen hierbij de taak van hun vader John over, die hiermee begonnen is om de dood van zijn vrouw te wreken. Dankzij hun vader groeien Sam en Dean op als “jagers”. In elke aflevering lossen Dean en Sam een mysterie op door met een bovennatuurlijke tegenstander af te rekenen. Mysteries draaien meestal om kwaadaardige geesten, maar ook vampiers, weerwolven en andere demonen moeten worden verslagen.

Mysteries spelen zich af door heel de Verenigde Staten heen. Dit betekent dat elke aflevering zich in een andere stad of dorp afspeelt, wat de serie een extra dimensie geeft. Omdat Dean vliegangst heeft, rijden de broers per auto van stad naar stad. Deans 67 Chevy Impala is dan ook, na zijn broer Sam, het meest dierbare in zijn leven.

Elke aflevering staat op zichzelf, maar draagt ook bij aan de langere verhaallijn van elk seizoen. Zo draait het eerste seizoen bijvoorbeeld om het doden van de demon met de gele ogen. Sommige afleveringen behandelen bekende Amerikaanse urban legends zoals de vijfde aflevering Bloody Mary of de zevende aflevering Hookman. (Seizoen 1)

Mijn mening:
wow, gewoon wow. Een van de besten serie’s die ik ooit heb gekeken. Ontzettend verslavend. Als je een keer mee begint, kan je eigenlijk niet meer stoppen. Tenminste zo was het bij mij. Nadat ik Girlmore Girls heb gezien en ik Jared Padalecki erg leuk vond, ben ik maar begonnen aan Supernaturals. In het begin is het nog wat wennen omdat seizoen 1 heel oud is. De beeldkwaliteit is dan ook wat minder en de specialeffect’s maar dat word allemaal beter in de loop van de seizoenen. Ik zelf ben nu bij seizoen 11 en moet zeggen, het word steeds beter. Er was nog geen enkel aflevering die ik saai vond. In deze serie zit zoooo veel humor, ik kon soms echt niet stoppen met lachen. Zelf ben ik een groot fan geworden van Castiel en Crowley. Die 2 zijn tot nu toe mijn favoriete personages.
Eigenlijk weet ik niet eens of deze serie een echte vrouwen serie is?! Je hebt wel van die leuke mannen erin maar verder niks van romantiek ( waar vrouwen van houden). Zelf persoonlijk  vind ik dit niet erg, het hoeft van mij niet altijd romantiek en liefde erin te zitten. Deze serie heeft actie , humor en spanning en dat maakt al heel veel goed. Ik ga deze zeker verder volgen en hoop dat er nog veel meer seizoenen worden gemaakt.
Een dikke vette aanrader.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s