TV & Series

Arrow

Genre:Superhelden/drama/actie/avontuur

Speelduur:ongeveer 40 minuten

Ontwikkelaar:Greg Berlanti;Marc Guggenheim;Andrew Kreisberg

Muziek:Blake Neely

Land van oorsprong: Verenigde Staten

Taal:Engels

Locatie:Vancouver, Brits-Columbia, Canada

Gerelateerde series:The Flash (spin-off);Constantine;Legends of Tomorrow

arrow-slider.jpg

Samenvatting:

Arrow is een Amerikaanse serie op The CW Television Network gebaseerd op de DC Comics-stripheld Green Arrow (in Nederlandse uitgaven Groene Pijl geheten). De pilot werd uitgezonden op 10 oktober 2012. In Nederland werd het eerste seizoen uitgezonden door Veronica vanaf 3 februari 2013.

De serie telt momenteel 4 voltooide seizoenen. Op 5 oktober 2016 is seizoen 5 van start gegaan.

Verhaal Seizoen 1:

Na een schipbreuk waarbij zijn vader omkomt, wordt miljardair Oliver Queen vijf jaar lang vermist en dood gewaand, voordat hij wordt teruggevonden op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. In zijn thuisstad Starling City wordt hij met open armen verwelkomd door zijn moeder Moira, zijn zusje Thea en zijn beste vriend Tommy. Al snel merken ze dat Oliver is veranderd door zijn beproeving op het eiland. Terwijl Oliver de waarheid over de man die hij is geworden geheim houdt, wil hij de fouten uit zijn jonge jaren goedmaken en probeert hij zich te verzoenen met zijn ex-vriendin, Laurel Lance.

Heimelijk creëert hij de persona van Arrow, een vigilante, om het onrecht dat zijn familie is aangedaan en de uitwassen van de samenleving te bestrijden en zijn geliefde stad Starling City weer in haar oude glorie te herstellen. Overdag speelt Oliver de rol van de rijke, zorgeloze playboy, die hij ooit was, bijgestaan door zijn toegewijde chauffeur/bodyguard, John Diggle, terwijl hij onder de dekking van de duisternis zijn geheime identiteit aanneemt. Laurels vader, rechercheur Quentin Lance, is vastbesloten om de onbekende vrijbuiter te arresteren. Ondertussen wordt duidelijk dat Olivers moeder Moira, die inmiddels hertrouwd is met een zakenpartner van zijn vader, meer weet van de dodelijke schipbreuk en meedogenlozer is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. Ze werkt, zij het tegen haar wil, samen met Malcolm Merlyn, een zakenman en lid van een groep gespecialiseerde moordenaars genaamd de League of Assassins. Hij heeft plannen om de wijk The Glades te vernietigen met een aardbevingsmachine om een persoonlijke reden. Eind seizoen 1 zet hij zijn plan in werking. Oliver doodt Merlyn blijkbaar in een laatste gevecht, maar kan niet voorkomen dat Merlyns plan wordt voltooid. In een serie flashbacks is te zien hoe Oliver, toen hij op het eiland zat, een terroristische aanslag op een vliegtuig voorkwam.

Mijn mening:
Een woord: MEGA! Dit is echt mijn absolute favoriete serie van altijd. Vanaf de eerste aflevering was ik meteen verkocht. Super spannend en zeg nou zelf, wie wil niet ook een Oliver hebben? Rijke man over dag en een levensredder bij nacht. Het heeft wel wat geduurd voordat  Arrow zijn team samen heeft gehad, wat ik wel soms frustrerend vond. Ik wou graag meer van Felicity en Diggel zien. Wat ik wel super vond ik dat je ook tijdens een aflevering het verleden ziet van Oliver en zijn 5 jaar op een eiland. Wel vanaf seizoen 4 begon ik mij daar wel wat te irriteren. Het deed me niet meer zo veel en ik wou gewoon alles van het heden weten maar ja dat krijg je nu eenmaal bij.
De complete 4 seizoenen heb ik geloof ik binnen enkele manden gekeken. Ik was er zelf zo verslaafd aan dat ik snachs al van de Arrow ging dromen…hahaha….
Mijn eerste funko pop van een serie was dan ook Oliver als Arrow. Ik was er zooooo trots op. Ook een ketting met ,,You have failed this city”moest ik hebben voor mijn collectie.
Binnenkort ga ik seizoen 5 beginnen en ben zeker niet van plan deze serie ooit niet meer te volgen.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s