Recensies

Daughter of Smoke & Bone- Laini Taylor

Karou studeert kunstgeschiedenis en vult haar schetsboeken met monsters die al dan niet bestaan. Ze verdwijnt regelmatig voor mysterieuze ‘klusjes’ en spreekt een heleboel talen, waaronder een aantal niet-menselijke. En haar helderblauwe haar is níét afkomstig uit een flesje. ‘Wie ben ik?’ dat is de vraag die Karou dag en nacht achtervolgt. En ze staat op het punt erachter te komen.

61MOzYEHH2L

2 Bibi Hearts
Cover:
5fd720b643c8632207d63fceb534d3cf
Zoals je al misschien hebt gezien , zijn van dit boek verschillende covers te verkrijgen. Je hebt in de Engelse versie al 3 verschillende uitvoeringen en de afbeelding boven laat je het Duitse Boekencover zien. Ik vind ze eigenlijk allemaal wel mooi. Het is maar net wat jezelf het mooiste vind natuurlijk. Ook deze keer heb ik gekozen voor de Duitse vertaling aangezien alleen maar deel 1 is vertaald in Nederland. Engels lezen leek me ook wel goed maar heb toch gekozen voor de hardcover.
Het ,, naked-cover”vind ik dan ook echt een van de mooiste die er is. Het lijkt wel een soort tattoo. Er is zeker heel veel aandacht aan besteed en je kan de boeken ook zonder papieren omslag in de kast laten staan alleen moet je er dan rekening mee houden dat de boeken verschillende kleuren hebben. Daughter of Smoke and Bone is blauw, deel 2 is rood en het laatste boek krijg je in de kleur geel.
Personages:
Karou is een blauw harig  teenager die kunst studeert en in Praag woont. Ze doet verschillende opdrachten voor Brimstone, een chimaera die het dichtst bij een vader figuur komt. Ze is in staat om door kleine kogeltjes wensen te mogen doen.
Akiva is een serafijn (engel). Als een  bastaardzoon van Keizer Joram, is hij een lid van de serafijn leger die tegen de chimaera vechten. Hij heeft een ongewoon grote capaciteit voor magie, mogelijk door  geërfd  van zijn moeder. Een goede soldaat moet nooit vragen stellen, maar toen Akiva een oog op Karou geworpen heeft, begint hij toch te twijfelen aan alles en kan hij niet stoppen met vragen stellen ,totdat hij erachter komt wie – of wat – Karou is.
Er zijn ook nog wat personages die ernaast worden genoemd & waarschijnlijk zal je het in het begin wat lastig vinden. Dat had ik tenminste . Ik heb dan ook een lijst gemaakt met alle namen die ik tegen kwam. Je zult zelf merken dat je in de loop van het verhaal wel beter word met al die personages en aparte namen.
Verhaal:
De 17-jarige Karou woont in Praag. Ze studeert aan de kunstacademie en haar schetsboeken staan vol vreemde wezens: Chimaeren. Brimstone, hun leider, is afzichtelijk lelijk, heeft klauwen als handen en een staart. Karou is bij hem opgegroeid en ze weet weinig van zijn werk, want ja , hij doet aan tanden verzamelen. Regelmatig doet ze klusjes voor hem in ruil voor scuppy’s (wenskralen) waar ze dan weer een paar kleine wensen mag doen. Karou zegt dat de wezens in haar schetsboek echt zijn, maar vrienden denken dat het fantasie is. Totdat ze, midden in Praag, vecht tegen de  mooie engel Akiva, die op eens uit het niks komt opdagen.  Het verhaal is verteld vanuit alwetend perspectief. Soms zijn er vooruitwijzingen en regelmatig zijn er tijdsprongen, wat ik persoonlijk best irritant vond, aangeien je niet echt door had om wie het nu eigenlijk gaat. De auteur Laini Taylor de momenten van verklaringen uit te stellen door wendingen in het verhaal. Het woordgebruik is voor mij wat te ingewikkeld waardoor ik snel het interesse ben verloren. Ook had ik het gevoel dat Laini in dit eerste deel van de serie rustig aan deed. Er gebeurde eigenlijk vrij weinig en je werd alleen maar bekend gemaakt met de wereld ,de personages en de geschiedenis van sommigen. Dus ja, hierdoor heb ik het boek ook maar 2 Hearts gegeven. Hoop dat de volgenden delen wel meer actie bevatten. Daar zat ik namelijk met smak op te wachten.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s