Bookish posts

Leesgewoontes

Bijna elke dag ben ik op ander blogger websites te vinden om inspiratie op te doen voor mijn eigen blog. Ook deze keer kwam ik weer een leuke artikel tegen bij Kwante in Wonderland, die ik zo leuk vond dat ik hier zelf ook mijn eigen versie van wilde maken.
Dit keer gaat het om mijn ,,leesgewoontes”. Ben je benieuwd, welk dat zijn?

Heb je een speciale plaats in huis waar je graag leest? 

Ja zeker. Het liefst lees ik op de bank, lekker lang uit met een dekentje over mij heen. Door de weeks neem ik het boek ook eens mee naar bed , om voor het slapengaan nog een paar bladzijden te lezen.

Gebruik je een boekenlegger of een gewoon stukje papier? 

Boekenleggers. Ik heb er ontzettend veel, ik geloof bijna aan die 100 ofzo maar toch gebruik ik op dit moment het liefste de boekenleggers van Blossom (magnetisch)
Ik hou gewoon niet van, als je papier of ander dingen in een boek stopt.
Stop je gewoon met lezen, of moet je perse door lezen tot je het hoofdstuk uit hebt?
Dit hangt helemaal van de situatie af. Ben ik aan het lezen en er moet iets gedaan worden, leg ik het boek aan de kant en pak ik het op als ik ermee klaar ben. Als ik savonds aan het lezen ben. sluit ik wel elke keer het hoofdstuk af.
Eet of drink je tijdens het lezen? 
drinken ja, eten niet. Geen idee wat het is maar ik kan niet eten tijdens het lezen. Ik heb het al heel vaak geprobeerd maar dat leid me alleen maar af en dan moet ik sommige zinnen 3x lezen.
Ik heb het ook al vaak gehad dat ik boeken aan het lezen was, waar ik compleet de tijd heb vergeten en ik helemaal niks gedronken of gegeten heb , hahahaa…
Luister je muziek of kijk je televisie tijdens het lezen? 
Nee. Ik kan me dan niet concentreren op het boek. Bij mij moet het helemaal stil zijn in huis. Het is soms al lastig als mijn vriend thuis alleen maar naast me op de bank zit. Dan word ik afgeleid van zijn bewegingen of wat dan. Ik heb wel eens geprobeerd te lezen met de tv aan maar dat was geen groot succes.
Lees je één boek of meerdere tegelijkertijd?
Altijd maar een boek. Ik wil volop genieten van het verhaal en de wereld ervan. Ik vind het nog wat moeilijk om met 2 boeken tegelijk bezig te zijn. Sowieso zie ik er niet echt het nut van in. Hoezo 2 boeken tegelijk lezen als je ook een voor een achter elkaar kan lezen?
Lees je alleen thuis, of ook ergens anders? 
Thuis. Ik ga niet zo veel de deur uit en als ik wel ergens ben, is het een verjaardag, dan vind ik het onbeschoft als ik zit te lezen. Ik heb een keer geprobeerd op Schiphol een boek te lezen maar dat was geen succes. Wat dat betreft ben ik geloof ik best autistisch , hahaha… ik moet echt rust om me heen hebben.
Lees je hardop of lees je in je hoofd? 
Hahaha, in mijn hoofd. Ik zal er zelfs gek worden als ik de boeken hardop zal lezen en mijn vriend zeker ook.
Lees je vooruit, of sla je weleens pagina’s over? 
Huh? Wat is dat nou weer voor een vraag. Natuurlijk lees ik netjes pagina voor pagina. Wie leest er nou een boek waar je bladzijden gaat overslaan? Dan mis je toch het hele verhaal?
Hou je je boeken graag nieuw, of vind je het niet erg als de zijkant ‘cracked’? 
Het liefst zo nieuw mogelijk, alleen is dat soms wat lastig met paperbacks. De ruggen breken heel snel en krijgen dan van de lelijke streepjes.
Schrijf je in boeken? 
Hahaha, oh nee!!!! Ik heb wel heel veel te vertellen maar ik heb er niet eens tijd voor. Het schrijven laat ik dan toch liever aan mensen over die een bloeiende fantasie hebben en die het ook echt kunnen.
Ik heb soms al wat problemen met die blog hier, haha..
Vind je de vragen net zo leuk als ik, en wil die die zelf ook beantwoorden? Voel je dan vrij om ze te kopiëren en op je eigen blog te zetten.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s