Recensies

Opgesloten – Amy Ewing

Ik ben geen nummer. Ik ben Raven.
Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen.
Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt.
Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken.
Kan Raven dit overleven?

IMG_7458-Opgesloten-Amy-Ewing
Foto by Reviews & Roses
3 Bibi Hearts
Cover:
Het boekencover past natuurlijk heel goed bij de rest van de boekenserie. Dit kort verhaal van Raven krijg je niet op papier maar alleen als ebook. De originele titel is:,, The house of the Stone”.
 Uitgeverij Young & Awesome heeft besloten om het wel te printen en het boek heeft maar liefs 91 bladzijden.
Je ziet op het cover een kooi met een meisje (Raven) erin zitten. Het past weer perfect bij het verhaal van het boek. Je kan zien dat het van The Jewel is. Ik ben hier erg tevreden mee.
Personage:
In deze novella gaat het om Raven Stirling , de beste vriendin van Violet uit de Juweel. Raven is een van de 200 meiden die op de veiling worden verkocht.
In dit boek lees je  ook meer over de gravin van Steen en de mensen die voor haar ,,werken”.  Ook Violet komt er weer even in voor. Als je de complete Juweel serie hebt gelezen, herken je de personages wel meteen.
Verhaal:
Het boek begint met de veiling van Raven. In the Jewel had je helemaal geen informatie verder wat er  uiteindelijk met Raven ging gebeuren. Ze word gekocht door de gravin van Steen, een van de 4 oprichter-huizen van the Jewel.
Zodra ze word verdooft en richting haar nieuwe huis word gebracht, heeft ze al snel door dat er iets flink miss is. Raven word wakker in een kooi. Geen halfuur later word ze al de eerste keer gemarteld door Frederic, de ,,liefhebber”van de gravin van Steen.
Het verhaal van ,,Opgesloten”en ,,theJewel”kruist elkaar op het moment van het eerste etentje bij het huis van Zee. Toen vond ik het al best saai, omdat ik dit allemal al heb gelezen, alleen zag je het nu uit het perspectief van Raven i.p.v Violet.
Weer terug in het huis van Steen word Raven behoorlijk mentaal en lichamelijk gemarteld. Al snel word duidelijk dat die mensen, waar zij terecht is gekomen niet echt belang hebben in een baby maar meer op uit zijn op hersenonderzoek en nog meer marteling. Raven is in een hel beland. Hoelang kan zij nog zichzelf blijven?
Ik heb dit korte verhaal binnen enkele uren gelezen, niet alleen omdat het zo kort was, maar ook omdat er eigenlijk vrij weinig nieuws in stond. Ik heb de complete Jewel serie gelezen & in boek 2 en 3 krijg je eigenlijk al te horen wat er is gebeurd met Raven Stirling en wat de gravin van Steen haar heeft aangedaan. Voor mij was het dus erg saai en voegde niks toe.
Ik kan me wel voorstellen, dat mensen die alleen the Jewel hebben gelezen, deze novella heerlijk gaan vinden.
Voor mijn smaak miste ik ook nog wat pagina’s. Het was alsof je met iets begint maar dan in het midden gewoon ophoud. Het leek mij niet compleet. Ook wel logisch als je weet dat er licht in het donker komt in boek 2 en 3.
Toch ben ik blij dat uitgeverij Young & Awesome dit ebook op papier heeft gebracht, want het mag niet missen in de boekencollectie.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s