Recensies

Riders – Veronica Rossi

De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding. Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.
Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

2018-03-01-14-15-11

3 Bibi Hearts
Cover:
9200000051759391
Het boekencover van Riders is perfect voor het verhaal. Je ziet een prachtig paard van die in vlammen staat.  Als je het boek begint te lezen zal je snel mee krijgen dat dit het paard van Gideon Blake is.
Ik vind het wel een beetje jammer dat de titel van het boek zo groot is en midden op het paard is geplakt. Een beetje meer naar beneden was mooier gewest. In het algemeen een prachtig cover passend bij het boek.
Je ziet onderaan de naam van de auteur en de uitgeverij.
Verhaal:
De 18-jarige Gideon (ik-figuur) volgt een opleiding tot soldaat bij het Amerikaanse leger. Tijdens een parachutesprong gaat zijn scherm niet open. Merkwaardig genoeg overleeft Gideon de val en herstelt hij buitengewoon snel. Wanneer hij de mooie, mysterieuze Daryn Martin ontmoet, vertelt zij hem dat hij Oorlog is, een van de vier ruiters van de Apocalyps.
Achtervolgd door de Horde (een groep Demonen) gaan Gideon en Daryn op zoek naar de drie overige ruiters Honger, Dood en Overwinning. Een spannend fantasyverhaal over een jonge soldaat die in een gevaarlijke, onwerkelijke situatie terechtkomt.
Het verhaal is in vlotte stijl geschreven en leest als een trein door de korten hoofdstukken.Gideon is een grappige maar wel  wat gewelddadige hoofdpersoon: hij heeft een vlink machogedrag, hij is opvliegend en sarcastisch. Ikzelf vind dat het hierdoor geen saai verhaal is. Er zijn elke keer weer stukken waar ik zo om moest lachen.  In de loop van het boek krijg je meer inkijk in Gideons gevoelsleven.
Als je begint in het boek word je al meteen in het diepe gegooid. Het is wat apart geschreven, Gidion word verhoord door Natalie, maar jij krijgt het gevoel alsof jij dan Natalie bent, waar Gideon mee praat. Het verhaal word in het verleden verteld, aan het einde ben je eigenlijk bij het begin van het boek aangekomen. Kling wat raar maar het is wel super leuk. Jij weet al dat Gideon en de rest verhoord worden , maar je weet niet waarom. Het verhaal verteld dus de weg daarnaar toe.
Ik heb hier helaas heel lang over gedaan, niet omdat ik het boek saai vond maar vanwege drukte. Ik kwam helaas bijna nooit aan het lezen toe, wat ik ontzettend jammer vind. Juist bij dit boek omdat het zo goed geschreven is. Ook zaten er dagen tussen voordat ik het boek weer kon oppakken. Ee super pluspunt was, dat  ik meteen weer volop in het verhaal van Gideon en zijn ruiters zat. Een lachwekkend fantasy verhaal voor iedereen die een beetje van de geschiedenis van de 4 ruiters houd.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s