Bookish posts

Boekenfestijn 2017- Leeuwarden

Boekenfestijn, wie kent het tegenwoordig niet? Een hele hal vol met boeken en leuke dingen voor je hobby. Elk jaar is het weer een feest. Ook dit jaar ben ik weer aanwezig om tussen al die duizend boeken te strunen. Afgelopen jaar was het voor mij helaas niet zo een groot succes omdat ik veel boeken al had of ik ze niet interessant genoeg vond. Ik ben dan ook benieuwd wat hun aanbod dit jaar is.

HOE IS HET OOIT BEGONNEN?

In 1981 is De Centrale Boekhandel opgericht. Oprichter Carel van Daalen bood encyclopedieën aan tegen zeer scherpe prijzen door deze rechtstreekse in te kopen en thuis en op boekenmarkten te verkopen. Na een succesvolle start is de boekenkeuze in de loop der jaren enorm uitgebreid met romans, kook-, reis-, kinderboeken, boeken over historie, kunst en nog veel meer. Bovendien werden er ook steeds meer aanverwante producten aangeboden zoals cd-roms, kaarten, kalenders en hobby-artikelen. Sinds 1 juli 2009 staan Jan Bloemendaal en Marco Vries aan het hoofd van De Centrale Boekhandel. Beiden waren toen al meer dan 10 jaar betrokken bij de firma. Vanaf 2013 is de naam De Centrale Boekhandel gewijzigd in het Boekenfestijn.

Boekhandels kopen boeken in met recht van retour en kunnen de boeken terugsturen naar de uitgever.
De boeken die terugkomen bij de uitgever mogen tegen gereduceerde prijzen wederom op de markt
worden gebracht. Het Boekenfestijn koopt deze boeken en restvoorraden op bij uitgeverijen, boekhandelaren en
boekenclubs. Ook importeert het Boekenfestijn boeken, hobby-artikelen en CD-roms rechtstreeks uit Engeland
en de Verenigde Staten. Alles wordt vervolgens aan consumenten aangeboden op zelf georganiseerde beurzen
onder de naam “Boekenfestijn”.

(bron – Boekenfestijn website)

WAAR KOMEN ALLE NIEUWE BOEKEN EN HOBBY-ARTIKELEN VANDAAN?

Het aanbod op het Boekenfestijn bestaat vooral uit door boekhandels retour gestuurde boeken aan uitgevers, restvoorraden, voorlaatste drukken, geïmporteerde of licht beschadigde artikelen. De artikelen kunnen een krasje of deukje hebben, maar zijn nog nooit door iemand gelezen of gebruikt. Alles is super voordelig geprijsd.

Boeken
De romans en literatuur zijn in het Nederlands en Engels te koop. Er is een categorie sprookjes- en jeugdland, een stripmekka en een culinaire afdeling. Ook zijn er heel veel boeken te vinden over reizen, kunst en geschiedenis, computers, flora en fauna, film en muziek. Een breed assortiment voor een breed publiek. Voor studenten is het Boekenfestijn een boekenparadijs en een meevaller voor de portemonnee. Tal van wetenschappelijke boeken op vakgebieden zoals Informatica, Geneeskunde en Psychologie worden tegen spotprijzen aangeboden. Er zijn ook handboeken, atlassen, woordenboeken en encyclopedieën te verkrijgen.

 

Omdat ik het zo leuk vind, heb ik weer een video voor jullie gemaakt. Kijk je gezellig mee hoe het was op het Boekenfestijn in Leeuwarden?

Video Boekenfestijn 2017

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s