Recensies

Zielverzamelaar – Mascha Schoonakker (recensie exemplaar)

Als iemand weet hoe je een ramp kunt ontketenen dan is dat de 17-jarige Gwen Collins wel. Ze breekt per ongeluk dertien van haar vaders zandlopers met daarin het levenszand van stervelingen en maakt hen daarmee ongemerkt onsterfelijk. De Raadsheren eisen dat deze zielen binnen afzienbare tijd worden opgehaald. Wanneer Gwens vader als de verantwoordelijke zielverzamelaar een beroep op haar doet, voelt ze zich gedwongen zijn werk over te nemen. Maar Gwen heeft vrijwel geen ervaring met ziel verzamelen en als ook de ziel van haar klasgenoot Max onsterfelijk blijkt te zijn, komt ze voor een onmogelijke keuze te staan…

2018-03-01-14-25-38

Als eerste wil ik mij nog bedanken bij Kimberly Roeland en de uitgever dat ik die boek mocht lezen en recenseren.
2 Bibi Hearts
Boekcover:
Omslag_Zielverzamelaar_DEV_Front
 Het cover van Zielverzamelaar Merkteken van de dood sprak mij meteen aan. Het maakte mij nieuwsgierig naar de inhoud van het boek. Je ziet op de kaft een meisje  ( Gwen) en haar ziel.
Ik vind dat het cover erg opvalt, omdat de titel en de auteur beneden en helemaal bovenaan  staan en je zo een volledig afbeelding ziet.

 

 

Verhaal:
Gwen Collins ( ik figuur) maakt een verschrikkelijke vergissing in de tijdzaal waarbij 13 zandlopers kapot gaan. De zandlopers zijn de levens en zielen van de mensen. Als de zand helemaal beneden in de loper liegt, overlijd deze mens, en moet een  verzamelaar de ziel van de mens ophalen. Gebeurd dat niet,is de ziel vrij en kan kwaad doen in de normale wereld. Gaat een zandloper kapot, worden de zielen van deze mensen onsterfelijk. Precies dit is dan ook gebeurd met de 13, die Gwen per ongeluk kapot heeft gemaakt.
Omdat haar vader oud en een wond heeft opgelopen die moet herstellen, overneemt Gwen het inzamelen van de 13 zielen.
Gwen haat dit werk omdat zij veel te sensibel en meelevend is. Dat is dan ook de reden dat zij de opdrachten door geeft aan haar broer Xander. Maar eerst moet Gwen nog de familie ring die zij 2 dagen gelden is verloren,terug vragen van Max, haar klasgenoot. De toeval wil dat ook Max een onsterfelijke ziel heeft, wat voor Gwendolyn een groot probleem oplevert. Hoe moet je iemand zijn ziel afnemen, waar je begint gevoelens voor diegene te ontwikkelen?
Het begin van het boek vond ik erg lastig. Het duurde dan ook lang om in het verhaal te komen. Ik persoonlijk miste wat achtergrond informatie zoals :
  • wat zijn eigenlijk ziel verzamelaars en hoe word je zo iemand?
  • Wat houd het precies in en wat zijn de verschillen tegenover een normale mens?
  • Heb je speciale krachten en hoe werken deze?
  • Hoeveel ziel verzamelaars zijn er op de wereld?
In het begin word ook gesproken van raadsheren, maar wie zijn dat eigenlijk en wat is hun functie?
Tijdens het lezen kwamen er steeds meer vragen in me op. Ik was halverwege het boek en wist nog steeds niet hoe oud de hoofdpersonage eigenlijk is. Allemaal dingen die je toch graag wilt weten eigenlijk.
Ook de opbouw van het verhaal vond ik persoonlijk wat verwarrend. Tot het midden weet je nog steeds niet in welk dorp het verhaal speelt of hoe de wereld en het Tussengebied opgebouwd is. Het verhaal is voor mij iets te oppervlakkig.
Het neemt niet weg dat als je een keer begint met lezen, het wel makkelijk weg leest. Het is niet moeilijk geschreven en door de korte hoofdstukken, vlieg je zowat door het boek heen.
Ook is dit boek niet alleen een fantasie verhaal, maar bespreekt ook de dagelijkse problemen van een ,,Tienermeisje”aan ( als Gwen een tiener is tenminste)
eerste liefde, gevoelens, huiselijk geweld, kort gezegd de struggels of life.
Aan het einde van Ziel verzamelaar krijg je dan toch een klein beetje een paar antwoorden, waar je al zolang op heeft gewacht. Het word eindelijk verteld wat er met Gwen is gebeurd en waarom de Raad de vader zo verafschuwd. Ook word duidelijk, wat de reden was dat de Raadsleden de moeder van Gwen hebben ,,vermoord”. Allemaal dingen, die ik graag eerder in het boek had willen zien, zodat je niet met zoveel vragen in je hoofd zit.
Nog een ding wat me opgevallen is, was dat er geen hoogtepunt in het boek bestond. Het bleef maar op een lijn met de gebeurtenissen. Ik had graag een ,,BOOM…”willen hebben, iets wat spectaculair
is, maar ook dit ontbrak helaas.
Allemaal heel erg jammer omdat het verhaal best een groot potentiaal heeft. Je kan er lekker mee spelen en een hele nieuwe wereld creëren . Om deze reden geef ik het verhaal dan ook 3 sterren. Ik vind dat er nog zoveel meer  is uit  te halen. Ik hoop dat Mascha in boek 2 dan ook meer aandacht aan de details geeft. Met deze tips, zal het zeker een groot succes kunnen worden.

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s