Recensies

Een wereld zonder hemel – Veronica Rossi

In haar futuristische debuutroman heeft Veronica Rossi de mensheid in twee kampen verdeeld. Of je woont in een koepel en leidt een zo goed als compleet virtueel leven, of je woont buiten de koepel en bent overgeleverd aan de wetten van de natuur.Aria weet dat haar overlevingskansen in de woestenij – oftewel de Winkel des Doods – minimaal zijn nu ze is verstoten van haar thuis; de hermetisch afgesloten stad Reverie. Als ze al niet in handen valt van rondzwervende kannibalen, dan raakt ze waarschijnlijk wel gewond tijdens een van de zeer agressieve elektrische stormen die over de vlakte jagen en waarvan alleen de vrijgekomen lucht al dodelijk kan zijn. Wanneer ze de vlaktebewoner Perry tegenkomt, lijkt hij haar enige hoop om in leven te blijven. Ze besluiten samen op te trekken en luiden op die manier een nieuw tijdperk in voor iedereen die leeft in de wereld zonder hemel.

2018-03-01-14-36-27

3 Bibi Hearts
Cover:
9200000074942117
Zoals zo vaak bij boeken bestaan ook van dit boek meerdere  boekencovers.
 In het Nederlands zijn het al 2 en ik geloof dat het in het Engels meer dan 3 zijn op dit moment. Ik heb hier 3 verschillende kaften uitgezocht die ik eigenlijk best wel mooi vind.Wel had ik verwacht dat de belden wat meer fantasie-achtig waren , wat bij het verhaal past. Ondanks dat vind ik ze allemaal erg mooi

 

Verhaal:
De aarde is inmiddels onleefbaar door verwoestende, giftige gaswolken. Aria (17 jaar) is een ,,Inling” of Mol genoemd en leeft in een afgesloten, beschermde stad onder een grote koepel names Reverie.  Door genetische manipulatie en iViewers, die bewoners op hun linkeroog dragen, wordt een perfecte, virtuele wereld gecreëerd . Als Aria op een dag uit de beschermde wereld wordt gezet, moet ze overleven in de open lucht. Tegen de verwachting in en met hulp van ,,Wildling” Perry (18 jaar) lukt haar dat. De twee vertrouwen elkaar in eerste instantie niet, maar in loop van de tijd ontstaat een band. Aria ontdekt dat het buiten anders is, dan ze in de virtuele wereld heeft geleerd. Samen willen ze Talon en Lumina zoeken, maar moeten eerst Delphi zien te bereiken om de kapotte iVieuwer te kunnen fixen. Samen moeten ze veel hindernissen overwinnen.
Het boek is heel erg overzichtelijk geschreven in hij/zij-perspectief met de naam boven elk hoofdstuk. Lezers zullen volop meeleven met Aria en Perry, die zich ontwikkelen tot schitterende characters. Het open einde van dit spannende boek maakt nieuwsgierig naar het tweede deel en zo ben ik ook meteen begonnen in ,,De eindeloze Nacht”.
Ik persoonlijk heb het een beetje vergeleken met de Legend serie van Marie Lu. Ook was er een ontzettend leuke plottwist aan het einde waar je U tegen zegt. Ik zag heel veel niet aankomen.
Minpunt : ik had het later met Adin van de boekclub over het boek en opeens was ik helemaal in de war. Als er iets is waar ik een hekel aan heb is het een vertaling waar de namen niet kloppen. Ik bedoel ik noem me toch ook niet in het buitenland Tina ofzo. Een naam is een naam en ik vind het NIET kunnen dat in een vertaling de namen opeens worden veranderd. Hier ben ik dan ook echt boos om. Dit is een punt waar voor mij de serie totaal niet meer aantrekkelijk is.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s