Bookish posts

Original vs. German #1 – Sabaa Tahir

Toen ik op Bloglovin lekker zat te strunen kam ik bij Adorable Books iets heel erg leuks tegen: Original vs. Dutch Cover
Dit vond ik zo ontzetten leuk dat ik hier ook werk van wou maken.Natuurlijk geef ik mijn eigen draai eraan, anders zou het niet leuk zijn om dingen te kopiëren. Omdat ik van oorsprong Duits ben en ik ook heel wat Duitse boeken in de kast heb staan, maak ik er gewoon ,,Original vs. German”van. Ik heb al een paar foto’s op sociaal media gepost en iedereen vond de covers gewoon schitterend. Nu laat ik jullie gewoon elke week mee genieten. Elke woensdag laat ik dus een boek of boekenserie zien met het Duitse cover en het originele.
Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. De eerste boeken die ik jullie wil laten zien zijn deze:

 De boeken van Sabaa Tahir

 1
Je kan overduidelijk zien dat deze covers erg verschillend zijn, anders moet je wel blind zijn haha…
De Duitse uitgevers hebben de gezichten van Elias & Laia erop gezet en ook de boekentitel zo genoemd.Helemaal onderaan kan je zien welk deel van de serie het is. De originele vertaling van de titel komt wel overeen met de Duitse versie.
Omdat ik de Duitse boekencovers zooooo veel beter vond, was het voor mij makkelijk kiezen. Ik had in 2016 de NL versie gehad maar  heel snel weer verkocht. De cover-release voor het 3de deel is er helaas nog niet maar als die net zo schitterend word dan de eerste 2 boeken, ben ik helemaal tevreden.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s