Bookish posts

Original vs. German #2 – Legend serie Marie Lu

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind?

Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden.

Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


 Legend serie – Marie Lu

4
Zoals je kan zien, zijn ook deze boekencovers compleet verschillend. Wat hier alleen overeenkomt is de afbeelding op boek 1 en 2. Ook heeft hier de Duitse uitgever gekozen voor een compleet andere boekentitel en jasje. Boek 1 (Legend) is dan nog de enige titel die gelijk gebleven is en waar het cover een beetje gelijk is aan de originele kaft.Bij boek 2 ( Prodigy) en boek 3 van de serie ( Champion) gaat het totaal de andere richting op. Waar Prodigy erg donker, bijna zwart is , is het Duitse cover licht rose met de zelfde afbeelding maar dan in goud. Het meeste verschil maakt dan toch Champion met zijn felle kleur paars in het Duits en het wit/rood in het Engels.
Ook hier heb ik weer gekozen voor de Duitse editie van deze prachtige boekenserie. In het begin had ik ze wel in Nederlands uitgave gelezen, daarnaar verkocht en de hardcovers bij Amazon 2de hands gekocht.
5

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s