Recensies

Eerste Leven – Gena Showalter

Iedereen moet kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika of Myriad? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…
Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen.
Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen…

Eerste-leven-640x250

3 Bibi Hearts
Cover:
eerste-leven1
Prachtig!Vind je niet?
 Toen ik dit boek voor het eerste zag op de Hebban website was ik meteen verliefd. Dit boek moest ik gewoon hebben, maakt niet uit wat voor een verhaal het is. Een echte ,,Cocer buy”. Gelukkig vond ik het verhaal ook nog eens heel interessant.
Op de cover van ,,Eerste Leven”(Firslife) zie je een zandloper met 2 werelden erin. Myriad en Troika, waar het ook in het boek om gaat. Myriad zie je boven en Troika is beneden. Zowel de Engelse als de Nederlandse versie zijn gelijk gehouden. Onder de zandloper zie je de titel van het boek en bovenaan de naam van de auteur. Zelf persoonlijk is dit een van de mooiste boekencovers die ik tot nu toe heb gezien.
Mening:

Twee dingen waarom ik Firstlife wou lezen: 1, is natuurlijk de prachtige cover die verwijst naar de sci-fi futuristische wereld, en 2- het concept van een ,,Everlife”  waar twee koninkrijken strijden voor controle en menselijke zielen. Klinkt gaaf toch? Dat is het ook.

Ik heb echt genoten van het feit dat Tenley “Ten”  zo’n pittige en vastberadene heldin is. Ze is slim, taai en zal niet  gedwongen worden door iemand in het maken van een beslissing.

Helaas begon ik me in de loop van het lezen aan haar besluiteloosheid te irriteren als het gaat om het kiezen van  Troika of Myriad, zelfs na 400 pagina’s kwam er nog geen enkel beslissing. Man wat was ik het op een gegeven moment zat. Maar toch bleef ik natuurlijk verder lezen want ik wilde weten voor wie ze nu uiteindelijk kiest. Ik begreep alleen niet zo goed waarom ze nog geen keuze gemaakt had. Is er een groot geheim wat ze niemand durft te vertellen ?

Ook waren de romantiek en vriendschap zeer goed beschreven en ik hou van de extra dynamiek die is toegevoegd aan de groep. Toch een klein beetje een ,,Love triangle”.Grappige dialogen , goede kameraadschap en heel veel humor wat eens wat anders is dan de gebruikelijke love triangle. Ik vond ,,Eerste Leven” aangenaam om te lezen.

Wat ik al zei is dat ik  het hele concept van twee rijken , die strijden om de zielen / controle en het idee van een leven na de dood echt super leuk vond.

Ik hield echt van alle details in dit verhaal en  het  kennen  leren van Tenley en de twee Arbeiders die zijn gestuurd om haar over te halen.

Het verhaal begon in een donker psychatrie en er is veel actie en intriges met een aantal grote ass-kicking momenten. Tenley is geen lachertje maar een pittige tante zo te zeggen! Alsnog vond ik het vrij heftig dat haar eigen ouders haar gewoon zitten te martelen.Of dat ze zo veer gingen zeg maar. Welk ouder doet zoiets? Hier was ik best van geschrokken ook is het fiction.

In het algemeen koos ik al snel een kant, en dat was de kant van Troika. Ik had eigenlijk totaal niks met Myriad en ook Killian haalde mij vaak het bloed onder de nagels vandaan. Aan het einde werd ik toch ook een beetje verliefd op Killian wat de gehele situatie best lastig maakte. Ik vond het allemaal sneu voor Archer omdat hij Ten ook leuk vond. Het einde is gewoon hartverscheurend , brutaal en echt vreselijk. Ik had wel heel veel verwacht maar dit sowieso niet. Je blijft met een mega cliffhanger en een gebroken hart achter. Zo veel vragen: is het gelukt? Zal Killian blijven leven? Komt Archer terug? Wat gebeurt er nu allemaal? Man ik wil echt heel snel verder lezen.Zeker een dikke aanrader waar je wel veel geduld moet mee nemen 😉

 

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s