TV & Series

Gossip Girl

Genre:Drama

Speelduur:40 minuten

Bedenker:Josh Schwartz;Stephanie Savage

Land van oorsprong:Verenigde Staten

Taal:Engels

Afleveringen:121

Seizoenen:6

gossip-girl-serie.jpg

Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard en natuurlijk, wie gaat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die ertoe doet dan Gossip Girl? Kristen Bell spreekt de stem in van Gossip Girl. Gossip Girl heeft een website en weet élk schandaal van íedereen die ertoe doet. Zij stuurt de hele serie door sms’jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Hoe je een Gossip Girl sms kan herkennen? Simpel. Iedereens mobiel gaat vlak na elkaar af. De serie draait om Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Dan Humphrey, Nate Archibald, Chuck Bass, Jenny Humphrey, Vanessa Abrams, Lily van der Woodsen, Rufus Humphrey en hun vrienden.

Bedenkers van de serie, Josh Schwartz en Stephanie Savage, zijn bezig geweest met het maken van een Gossip Girl spin-off, die zal gaan over het leven van Serena’s moeder Lily in de jaren 80. In augustus 2011 maakte The CW bekend dat de serie niet gemaakt zal worden.

Verhaal seizoen 1:

Serena van der Woodsen (Blake Lively) komt onverwachts terug naar New York nadat ze uit het niets verdween naar een kostschool in Connecticut. Ze is niet meteen welkom bij haar beste vriendin Blair Waldorf (Leighton Meester), die door de afwezigheid van Serena Queen Bee is geworden op school. Als Blair erachter komt dat haar vriendje Nate Archibald (Chace Crawford) zijn maagdelijkheid heeft verloren aan Serena een jaar daarvoor, wil Blair de vriendschap niet voort laten duren. Serena ontmoet dan buitenstaander Dan Humphrey (Penn Badgley) en begint een relatie met hem. Nadat de reden voor terugkomst van Serena bekend wordt, de zelfmoordpoging van haar broertje Eric (Connor Paolo), sluiten Blair en Serena weer een vriendschap.

Hoewel Dan niets te maken wil hebben met het wereldje rond de Upper East Side wil zijn zus, Jenny Humphrey (Taylor Momsen) niets liever dan bij de populaire meisjes op school horen. Ze doet er dan ook alles aan om bij Blair in de smaak te vallen. Als Blair merkt dat haar relatie met Nate niet meer goed loopt brengt ze de nacht door met zijn beste vriend, Chuck Bass (Ed Westwick) die gevoelens voor haar krijgt,wat de nodige druk op de vriendschap met Nate zet.

Lily van der Woodsen (Kelly Rutherford) zoekt Rufus Humphrey (Matthew Settle) op en onderzoeken welke gevoelens ze nog voor elkaar hebben, Lily besluit dat hun relatie tot het verleden behoort als ze het huwelijksaanzoek van Bart Bass (Robert John Burke) accepteert.

Ik ben de serie begonnen en heb alle 6 seizoen binnen 1 maand gekeken. Ik wou zo graag weten wie nou laatsten eindes Gossip Girl is.  In de 6 seizoen gaat het van hot naar her, iedereen heeft wel eens wat met iedereen en uiteindelijk zijn alle vrienden weer bij elkaar. Het is niet echt een serie met diepgang vind ik. Het is gewoon een oppervlakkig serie met veel gedoe om niks. De problemen van de rijken kinderen staan in het daglicht.

Toen ik aan het einde hoorde wie nou eindelijk de hele tijd Gossip Girl was, was ik erg teleurgesteld. Ik zal dan ook nooit meer deze serie gaan kijken.  Het was leuk gewest zolang het duurde maar nog 1x hoef ik het niet.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s