Bookish posts

Original vs. German #3 – The Jewel Serie Amy Ewing

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind?

Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden.

Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


 The Jewel serie – Amy Ewing

7
Hier ben ik echt zo gelukkig dat de Duitse uitgevers het originele cover hebben gehouden. Het grootse verschil zie je alleen maar bij deel 1 van deze serie ,,The Jewel”. In Duitsland hebben ze een filter overheen gedaan wat het cover pars maakt i.p.v. grijs. Persoonlijk hou ik echt niet van die kleur maar omdat het hardcover is, is het wel dragelijk haha…
Zola bij heel veel Duitse boeken hebben ze de complete serie de zelfde hoofdtitel gegeven ,,Das Juwel”en onderaan in kleine letters een toevoeging gedaan dat je kan herkennen welk deel het is. Mijn favoriete boeken cover is dan ook ,,the black key”omdat ik van deze kleur hou. Het derde deel is al verkrijgbaar in het Engels maar Duitsland moet helaas nog tot eind mei wachten tot het daar in de boekenwinkels ligt.
6

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s