Recensies

Phobos – Victor Dixen

Zes meisjes
Zes jongens
Zes minuten om elkaar te leren kennen
De eeuwigheid om van elkaar te houden
Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.
Zij droomt ervan verliefd te worden
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

30-mei-3-1440x960
Foto by My Books & Life
4 Bibi Hearts
Bookcover:
9200000057345715
 Het cover van Phobos past perfect bij het verhaal. Op de afbeelding zie je Léonor in een pak die ze ook aanheeft onder haar ruimtepak toen ze in de Cupido kwamen. Op de achtergrond zie je de galaxy en de planeet Mars, waar het ook om draait.
Ik vind het cover heel erg mooi. Wel moet ik toegeven dat ik het niet had gekocht kwam Victor Dixen naar YALfest. Ik hou eigenlijk niet zo van dit soort ,,space”verhalen. Het was dus zeker geen cover-buy geweest voor mij. Toch staat dit boek prachtig in de boekenkast en past die perfect bij de anderen delen. Ook hier heeft Uitgeverij Q het prima gedaan en het originele cover bij behouden.
Verhaal:
Het boek is eigenlijk vrij gaaf wat het verhaal betreft. Ik moet eerlijk zeggen ik was echt nooit een fan van zulke verhalen. Alles wat met ,,Space”te maken had , wou ik niet eens aan beginnen.Ik ben dan ook heel erg blij dat ik het gedaan heb.
In het verhaal gaat het hierom:
Léonor (Hoofdpersonage) is met vijf andere meiden en zes jongens geselecteerd voor een bijzonder datingexperiment dat live op tv wordt uitgezonden. Het Genesis kanaal wil de planeet Mars bevolken.(New Eden)
Tijdens hun enkele reis naar Mars, waar ze een  kolonie zullen stichten, krijgen ze via speeddate-sessies (6 minuten) de kans om hun ware partner te vinden. Ze weten echter niet welk vreselijk lot ze tegemoet gaan. In het begin word er al verteld dat het Genesis programma de kandidaten dood wil hebben maar waarom? Hierdoor blijf je gewoon met spanning lezen want je wilt het wel weten natuurlijk.
De wisseling tussen perspectieven ( Cupido, Bunker, Buiten beeld en en en …) maakt het verhaal erg luchtig. Zo lees je over de ervaringen van Léonor in het ruimteschip, de speed dates zoals ze op tv worden getoond, het productieteam dat achter de schermen werkt en de handelingen van de zoon (Andrew Fisher) van een van de teamleden. Elke partij heeft een goed uitgewerkt, eigen achtergrondverhaal en de spanning loopt al heel snel hoog op. Ook prettig zijn de afbeeldingen die je her en der vind ik het boek. Zo word heel veel duidelijker gemaakt.Zoals deze afbeelding van de Cupido waar alle 12 deelnemers 5 manden verblijven. Ook de liefdeslijsten kan je elke keer weer bekijken. Dit maakt het verhaal nog leuker en speciaal voor mij. Ik heb hier heel erg van genoten en had geen enkel minuut zoiets van ,,saai”. Nooit niet. Het leest lekker makkelijk weg en in de loop leer je elke personage beter kennen en de complete situatie beter in te schatten.
 Aan het einde word je achter gelaten met een MEGA cliffhanger. Jeetje wat was dat erg. Ik wou eigenlijk Unplugged gaan lezen maar heb toch maar meteen Phobos 2 opgepakt. Ik wou zo graag weten hoe dit nu allemaal gaat aflopen. Gaan de 12 mensen weer terug of de dood in op Mars? Zullen de anderen Léonor geloven? Allemaal vragen die ik meteen wou weten. Ik ben best bang dat de cliffhanger van boek 2 nog erger is dan van Phobos 1. Ik zal er wel snel achter komen want Phobos 2 heb ik ook bijna uit. Man wat een gaaf verhaal. Hierdoor heeft het van mij ook zeker 4 Bibi Hearts verdient.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s