Bookish posts

The Struggle- Hoe kies ik het volgende boek?

 In een van mijn post’s heb je gelezen over mijn TBR lijst, of juist dat ik er geen heb. Heel veel mensen stelden mijn toen de vraag hoe ik dan mijn volgende read ga kiezen. Tja dat is een uitstekende vraag.
Hier moest ik zelf even over na gaan denken en toen kwam ik op het idee er een artikel over te schrijven. Ik geloof dat ik er zo’n  60 boeken heb staan die ik nog mag (moet) lezen. Niet echt gemakkelijk om dan daar een keuze uit te maken toch?Misschien staan er nog wat handige tips voor jou hieronder als je net zoals ik geen TBR lijst hebt.
Recensies
Dit is een manier om jou volgende boek te kiezen. Ik ga een selectie maken van de boeken die ik als optie heb (meest 2 of 3) en lees dan de recensies op Goodreads of op websites van andere bloggers. Als die mij bevallen dan pak ik dit boek op en ga ik erin beginnen
Book Jar
Pick-from-the-book-jar
Je ziet het tegenwoordig vaker voorbij komen een doos, glas of een box met allemaal kleine papier erin zitten waar de namen of de boeken op staan die nog op je TBR lijst staan.
 Heel mooi idee als je echt niet weet welk boek je moet kiezen. Ikzelf ga dit binnenkort ook eens proberen. Hoop dat het mij gaat lukken. Alleen niet vals spelen he 🙂 wat je getrokken hebt moet je ook echt gaan leen anders heeft het totaal geen nut.
Tip: in de webshop van Blossom Books vind je een hele mooie Book Jar en ook niet echt duur.
Waar heb je zin in?
Dit is eigenlijk het eerste wat ik me altijd afvraag als ik een boek heb uitgelezen en weer mag beginnen aan de volgende. Heb ik zin een een romantisch boekje of een tussendoortje omdat ik net een serie heb gelezen? beetje meer actie of toch weer een nieuwe serie? Bij mij is het maar net waar ik zin in heb. Op dit moment ben ik weer vol in fantasy modus , voor een paar manden moest ik hier even niks van weten. Afgelopen jaar had ik een “Feel Good”periode. Dus ja , stel deze vraag eerst even aan jezelf. Dan ben je al een hele eind op weg.
Cover Read
Jep, ook dit doe ik soms. Een boek lezen omdat die een mooie cover heeft. Klingt misschien beetje raar maar ook dit is een manier op het volgende boek voor jou te kiezen. Heb je meerdere boeken staan met een prachtige cover? Dan  kan je hier ook eentje van lezen. De menselijke hersenen zijn heel simpel, is iets mooi, worden wij er gelukkig van. Dus waarom dan niet ook gelukkig worden van een mooie cover?
Vraag je vrienden
Als je echt totaal niet weet wat je moet lezen vraag je boeken vrienden. Misschien dat hun wel eens een boek aanbevelen die je absoluut moet lezen. Pluspunt is natuurlijk dat je tijdens het lezen wel iemand hebt met die je dingen uit het verhaal kan bespreken. Zo ben je niet alleen met je feelings.
Wordt lid van een boekenclub 
Yes yes yes, dit is ook wel een hele leuke idee als je niet weet wat je moet lezen. Wordt gewoon lid van een boekenclub. Als het goed is lezen deze elke maand een boek. Zo hoef je zelf niet te kiezen en leest samen met andere mensen. Ook altijd erg gezellig. Aan het einde komen jullie samen (of in een app) en bespreken het verhaal. Win win situatie als je het mij vraagt.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad. Ik wens je heel veel succes met het kiezen van je volgende boek.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s