TV & Series

The Flash

Genre:drama, actie/avontuur

Speelduur:43 minuten

Land van oorsprong :Verenigde Staten

Taal:Engels

Locatie:Brits-Columbia, Canada

Gerelateerde series:Arrow (spin-off van);Legends of Tomorrow

Seizoenen:3

download (1)

The Flash is een Amerikaanse superheldenserie, ontwikkeld door Greg Berlanti, Andrew Kreisberg en Geoff Johns. De serie is gebaseerd op het personage Flash van DC Comics. Het is de tweede live-action tv-serie rondom dit personage.

De serie is een spin-off van de tv-serie Arrow, en speelt zich dan ook af in hetzelfde fictieve universum als die serie. Het personage Barry Allen maakte zijn debuut in seizoen 2 van Arrow, in het tweeluik “The Scientist”, waarin ook te zien is hoe hij zijn superkrachten krijgt.

Verhaal seizoen 1:

Als kind is Barry Allen getuige van hoe zijn moeder wordt vermoord, en zijn vader hier onterecht de schuld van krijgt. Barry zelf houdt vol dat de misdaad gepleegd is door een bovennatuurlijk iets of iemand, maar niemand gelooft hem.

Onder voogdij van detective Joe West groeit Barry op, samen met Joe’s dochter Iris, tot een intelligente, maar in afzonderling levende forensisch onderzoeker voor de politie van Central City.

Hij houdt zich vooral bezig met onopgeloste zaken waar iets bovennatuurlijks mee aan de hand lijkt te zijn, in de hoop eindelijk meer te ontdekken over de echte dood van zijn moeder. Wanneer een gloednieuwe deeltjesversneller ontploft en hierbij een onweersbui teweegbrengt, wordt Barry gelijktijdig getroffen door een bliksem en blootgesteld aan chemicaliën in zijn lab. Hij raakt in een coma. De ontwerper van deze deeltjes versneller, Harrison Wells ( Tom Cavanagh ), vangt Barry op in S.T.A.R. Labs. Daar wordt Barry door Wells, Caitlin Snow en Cisco Ramon verzorgd tot hij 9 maanden later ontwaakt uit zijn coma. Bij het ontwaken blijkt het ongeval hem superkrachten te hebben gegeven, te weten bovenmenselijke snelheid.

images

Barry besluit zijn snelheid te gebruiken om alle misdaad in Central City tegen te gaan. Daarbij ontdekt hij ook dat hij niet de enige is met bovenmenselijke krachten ( metahumans ), maar ook anderen krachten hebben gekregen door de ontploffing van de deeltjesversneller. Veel daarvan gebruiken hun krachten voor de verkeerde doeleinden. Die mensen probeert Barry ook te bestrijden en vast te zetten in de metahuman-proof cellen in S.T.A.R. Labs. In de loop van de serie krijgt hij vanuit steeds meer kanten hulp hierbij, zoals Joe, diens partner Eddie Thawne, en Ronnie Raymond (Caitlin’s vriend) en Dr. Martin Stein, die door blootstelling aan de deeltjesversneller nu kunnen fuseren tot de held Firestorm.

Tegelijk blijft Barry zoeken naar de moordenaar van zijn moeder. Uiteindelijk blijkt een ander metahuman met bovenmenselijke snelheid, de Reverse-Flash de moordenaar te zijn, en komt aan het licht dat Dr. Wells, wiens echte naam Eobard Thawne is (Een nakomeling van Eddie Thawne), deze Reverse-Flash is. Hij is vanuit de toekomst naar het verleden gereisd in een poging Barry te doden, maar kwam nadat dit mislukte in het verleden vast te zitten.

De reden dat hij nu Barry helpt om The Flash te worden is omdat hij hoopt met Barry’s snelheid terug te kunnen keren naar zijn eigen tijd. Voor dit doel heeft hij de echte Dr. Wells vermoord en diens identiteit overgenomen. Ook wordt duidelijk dat door Thawne’s toedoen de tijdlijn al drastisch is veranderd; oorspronkelijk zou Barry pas in 2020 de Flash zijn geworden. In de climax van seizoen 1 komt het tot een confrontatie tussen Barry en Eobard, waarbij Eobard wordt verslagen wanneer Eddie zelfmoord pleegt en zo Eobard’s bestaan onmogelijk maakt. Eobard verdwijnt in het niets, maar hierdoor ontstaat een paradox waardoor een enorm zwart gat boven de stad verschijnt.

Verhaal seizoen 2:
Barry heeft het zwarte gat weten te stoppen, maar is door zijn ervaringen in seizoen 1 en het feit dat Ronny hierbij om het leven gekomen is nu erg op zichzelf. Een nieuw gevaar dient zich aan wanneer blijkt dat het zwarte gat de poort geopend heeft naar een parallel universum. Vanuit dit universum (Earth 2 genaamd) zijn 2 nieuwe mensen met supersnelheid naar Barry’s wereld (Earth 1) gekomen; een andere Flash genaamd Jay Garrick, en de superschurk Zoom. Zoom stuurt met regelmaat nieuwe metahumans vanuit Earth 2 naar Earth 1 om Barry te doden.
Behalve van Jay Garrick krijgt Barry ook steun van de Dr. Harrison Wells van Earth 2, die volgens eigen zeggen verantwoordelijk is voor de creatie van Zoom. Maar in de mid-seizoensfinale overtuigt Zoom hem om Barry’s krachten af te nemen, door hem te beloven dat hij zijn dochter terugkrijgt als hij hem helpt. Naarmate de serie vordert ontdekt Barry dat Jay Garrick in werkelijkheid Zoom is; hij heeft de echte Jay Garrick gevangen gezet en zijn plaats ingenomen. Ook ontdekt Joe dat hij een zoon heeft; Wally West. Barry weet Zoom uiteindelijk te verslaan, maar niet voordat deze Barry’s vader vermoord. Aan het eind van het seizoen besluit Barry tegen beter weten in toch nogmaals te proberen het verleden te veranderen en zijn moeder te redden. Dit keer slaagt hij hierin.
Tot hier heb ik dan ook gekeken. Ik ben helaas nog niet verder gekomen met seizoen 3 maar ik ga het zeker nog kijken. Ik vind de serie al op zich super leuk maar het aller leukste is natuurlijk de cross-over afleveringen. Ik hou er zo veel van om Arrow en the Flash alle bij elkaar te zien. Zeker een serie die ik iedereen kan aanraden.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s