Bookish posts

Original vs. German #5 – Laini Taylor

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind?

Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden.

Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


 Daughter of smoke and bones serie- Laini Taylor

3
Ook bij deze boekenserie heb je een wereld van verschil wat betreft de boeken kaften. Voor mij was dit weer een makkelijke keuze, de oorspronkelijke covers of de schitterende versie van de Duitse uitgever.
Ook hier heb ik natuurlijk gekozen voor de Duitse versie niet alleen vanwege de kaft maar ook omdat het prachtige hardcovers zijn. Ik heb eigenlijk niks tegen paperback maar als een boek meer dan 400 bladzijden heeft leest het gewoon iets makkelijker en beschadigt de rug van het boek niet.
2
 Zoals je kan zien zijn de kleuren van de boek delen wel hetzelfde gebleven. Boek 1 is blauw, boek 2 rood en deel 3 is geel. Maar wat ik nu zo bijzonder aan de Duitse boeken vind is het ,,naked book” het boek zonder de boekomslag. Ook hier hebben de Duitse uitgevers een kunstwerk van gemaakt zoals je hieronder op de foto kan zien. Ik persoonlijk vind ze zelf nog mooier zonder de papier eromheen.
1
Ik denk dat je wel duidelijk kan zien waarom ik niet voor de Engelse boeken ben gegaan. Deze serie staat gewoon prachtig in de boekenkast met of zonder boekomslag.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s