Recensies

Phobos 2 – Victor Dixen

ZE DACHTEN TE WETEN WAT ZE TE WACHTEN STOND
De twaalf pioniers van het Genesisprogramma dachten hun oude leven achter zich te hebben gelaten om echte ruimtehelden te worden. In werkelijkheid zijn ze het slachtoffer van een wrede samenzwering.
ZIJ DACHT DAT ZE HAAR GEVOELENS ONDER CONTROLE HAD
Léonor hoopte op Mars eeuwige roem te vinden en misschien wel verliefd te worden, maar ze blijkt de doos van Pandora te hebben geopend. En wat ze nu weet is te heftig om ooit nog te vergeten.

phobos3
Foto made by Zon & Maan

3 Bibi Hearts

Cover:

9200000071852385

Zoals ook Phobos 1 past deze boeken kaft weer perfect bij het verhaal van het boek. Je ziet Léonor weer zweven in de galaxy met Phobos in de achtergrond en deze keer heeft ze een wit jurkje aan. Prachtig en sowieso helemaal passend bij het eerste deel van deze serie. Ook hier heeft uitgeverij Q zich mooi aan het originele boekencover gehouden. In het Franse zijn er wel 2 verschillende exemplaren te krijgen. Wat ik erg jammer vind omdat ik de blauwe versie toch iets mooier vind dan de rode maar dat is mijn smaak natuurlijk. Ik ben sowieso meer een fan van blauw dan rood.

Verhaal:
Phobos 2 begint meteen daar waar Phobos 1 is opgehouden.De 12 kandidaten gaan landen op Mars en proberen het probleem te vinden wat ervoor gezorgd heeft dat de dieren in de testfase in woning 7 zijn overleden.Ook gaan de koppels trouwen en de basis van New Eden onderhouden. In het begin word het even spannend zodat ik echt ging lezen of de meiden het wel allemaal zullen overleven maar in het midden van het boek zwakt het verhaal gewoon ontzettend af vind ik. Er gebeurd eigenlijk vrij weinig actie. Je krijgt mee dat Serena word verkozen als Vicepresident en dat Andrew en Harmony nog steeds op de vlucht zijn. De 12 kandidaten proberen op New Eden dus de schijn oprecht te houden en wat het verhaal van Cindy en meneer Bill moet voorstellen? Geen enkel idee.
Alleen de laatste 30 bladzijden waren weer mega mega gaaf en ik on echt niks anders doen hier thuis dan lezen. Ik wou niet eens naar de WC zo spannend was het. Natuurlijk blijf je ook in dit boek weer hangen in een mega grote cliffhanger. Hoe gaat het nu verder? Komen de 12 weer terug op aarde? Komen er 12 nieuwe mensen op Mars? Wat was de oorzaak voor het gat in de muur van woning 7? Is er wel nog iets anders op Mars waar niemand iets van weet? Tja met deze vragen zal ik wel blijven zitten tot september tot deel 3 in de winkels verschijnt.
Alles met al vond ik dit deel wat afzwakken maar door het einde wel 3 Bibi Hearts waard.
Zo benieuwd na het laatste deel.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s