Recensies

Deadline – Rachel Ward

 LET OP : SPOILERS IN BERICHT

Waarom zou je vrienden maken als je precies weet wanneer iedereen doodgaat? Jem was zeven toen haar moeder overleed, en sindsdien draagt ze een geheim met zich mee. Zodra ze haar blik op iemand richt, ziet ze een nummer verschijnen: de sterfdatum van degene die ze aankijkt.

2018-03-01-14-57-20

3 Bibi Hearts
Cover:
1001004006850630
Zoals je kan zien is het boekencover heel erg simpel gehouden maar ach zo mooi. Ik was er al meteen verliefd op.
Ook hoe de boek titel is geschreven en gedaan, gewoon schitterend. Deadline (D3ADL1N3) met nummers erin waar het ook in dit boek om gaat. Je ziet Jem (hoofdpersonage) in staan en prachtige kleuren.
En wat ik persoonlijk heel erg geniaal vind is als je het omslag van de hardcover eraf doet heb je net de zelfde afbeelding op de hardcover staan. Dus gaat de papieren omslag per ongeluk stuk ka je hem gewoon zonder in de kast zetten want alles is hetzelfde. Er slim gedaan want bij sommige boeken gaat het papieren omslag heel snel stuk en zit je met een leeg, eenkleurig hardcover in de kast wat zeker totaal niet mooi staat.
Verhaal:
Jem (ik personage) heeft een bijzondere gave: ze kan in iemands ogen zien wat de sterfdatum van die persoon is. Ze houd dit geheim voor zich want niemand gelooft haar toch.
Als ze Spider ontmoet, ziet ze dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft. Eerst wil ze zo veel mogelijk afstand van hem maar in de loop van tijd wordt er snel vriendschap van. Wanneer de twee jongeren een dagje samen op stap zijn, en in de rij staan voor the Londen Eye, beseft Jem dat er iets verschrikkelijks staat te gebeuren want ze ziet in elke mens het zelfde datum. Hier raakt ze helemaal in paniek en samen met Spider rent ze weg. Meteen daarop vindt een explosie plaats, waarbij vele doden en gewonden vallen. Een terroristische aanslag en zij wist het van tevoren. De weg vluchtende jongeren worden verdacht iets gezien te hebben en worden gezocht door de politie vanwege camera belden die zijn opgenomen vlak voor de ramp gebeurde. Jem en Spider besloten te vluchten voor en zo begint hun avontuur.
Ze jatten auto’s , moeten zicht redden in de open lucht en zijn niet eens alleen op de vlucht van de politie want Spider heeft geld gejat van een drugshandelaar. Tijdens deze vlucht heeft Jem niet alleen te vechten met de nummers (datum) wat ze steeds in andere mensen hun ogen ziet maar ook met opkomende gevoelens voor Spider.
De klopjacht bereikt het hoogtepunt als Spider gepakt word en Jem toevlucht zoekt in een kerk. Ze sluit een deal met de politie om een verklaring af te geven om zo Spider vrij te krijgen.
Hun weerzien is maar van korte duur want het sterfdatum van hem is op de zelfde dag. Wat kan Jem doen om hier een einde aan te maken? Is is zo radeloos dat zij op het dak van de kerk vlucht en wil springen. Op het laatste moment komt Spider erbij staan en wil met haar mee, want hij houd van haar en kan niet zonder Jem leven. Jem beslist om te proberen Spider op een andere manier te redden maar dan gebeurt alles heel snel. Hij glipt van het dak en valt honderden meter diep. Hij is weg en de cijfers hadden het goed.
Jem haar hart is gebroken maar niet veel later komt ze erachter dat ze zwanger is. Het verhaal eindigt 4 jaar later als de kleine Adam (zoon van Jem en Spider) op school een tekening heeft gemaakt met een nummer boven zijn moeders hoofd.
Dit boek stond al heel lang op mijn lijst want het verhaal leek me super gaaf. Toen ik in begonnen ben moest ik eerst aan de schrijfstijl van Rachel wennen, het was wat oppervlakkig en niet echt overzichtelijk. Toen ik verder laas kwam ik dan eindelijk in het verhaal. Het word rustig opgebouwd tot het ergens in het midden losbarst van de spanning. Ik kon di boek echt gewoon niet aan de kant leggen. Ik moest weten hoe die klopjacht uitging en of Jem Spider kon redden ja of nee.
Het einde heeft mijn hart gebroken en ik moest ook echt huilen. Ik had dit echt niet verwacht. Later maak je al kennis met Adam, de zoon van Jem en Spider waar het in boek 2 over gaat. Je krijgt meteen zin om door te lezen maar helaas heb ik het boek nog niet in huis. Ik ga het zeker binnenkort kopen want ik wil echt weten hoe het Adam gaat met deze gave.
Zeker een dikke dikke aanrader. Omdat het helaas traag op gang kwam en ik eigenlijk gehoopt had meer over die nummers te lezen, krijgt Deadline van mij welverdiende 3 Bibi hartjes .
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s