Bookish posts

Original vs. German #7 – TID Cassandra Clare

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind?

Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden.

Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


 The Infernal Devices – Cassandra Clare

1
Een verschil als dag en nacht of niet? Ja dat vond ik ook. Toen ik begonnen ben met lezen waren dit de eerste boeken die ik kocht. Ik kende helemaal geen enkel boek van Cassandra Clare. Sowieso was mijn Nederlands toen nog niet zo goed dus heb ik de Duitse serie hiervan gekocht. Later ging ik ook The Mortal Instuments serie kopen maar dan in het Nederlands maar dit is weer een ander verhaal. Toen ik de boeken binnen kreeg was ik helemaal verliefd. Ik vonde de covers wel iets hebben ook vond ik de gezichten erop best irritant. Later ontdekte ik dan hoe de originele boeken kaften eruit zagen. Ook heel erg mooi. In het Engels bestaan er nu 2 versies van:
Dit zijn de Engelse boeken covers
 2
 en dit hier zijn dus de Duitse:
3
 Ik weet eigenlijk nog steeds niet welke van die 3 ik nu toch het mooiste vind. Omdat ik The Infernal Devices ook nog in het Engels wou hebben heb ik de hardcover van de iets nieuwe cover gekocht. Ik vond het gewoon zo geweldig hoe ze het cover nieuw gestyled hebben. Will, Jam en Tessa op de grond zittend en bovenaan de Clockwork Angel, die Tessa in de serie om haar nek draagt. Ooit zal ik denk ik alle 3 covers in mijn kast willen hebben, gewoon omdat ik niet kan kiezen, maar tot nu toe is zijn die 2 die ik nu heb ook voldoende. Trouwens in het laatste boek van de Duitse uitgevers is een stamboom van de hele Shadowhunter generatie uit The Infernal Devices te zien. Gewoon heel erg mooi. Deze stamboom heb ik tot nu toe nog in geen andere boek gezien.
4
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s