Bookish posts

Original vs. German #8 – Dark Elemetns Serie Jennifer L.Armentrout

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind?

Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden.

Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


 Dark Elements serie – Jennifer L.Armentrout

2
Ook hier kan het verschil niet groter zijn. De Dark Element Serie van Jennifer L. Armentrout heb ik meteen gekocht toen ik de Lux serie had uitgelezen. Deze serie is niet helemaal zo bekend dan de Lux serie, wat misschien te maken heeft met de spuug lelijke boeken covers in het Engels.Nergens niet om maar het lijkt wel alsof de uitgevers hier heel veel geld wouden besparen. Echt niet best. Voor mij dus helemaal geen optie om deze boeken ooit in het Engels bij mij in de kast te zien.Op dit moment bestaan er namelijk ook 2 verschillende kaften zoals je hieronder kan zien.
 1
 Nee, nee nee nee… Hier kan ik alleen maar met mijn hoofd schudden. Hoe bedenken ze het? Nergens niet om maar als je het verhaal gaat lezen ,zie je Zayne ,Roth en Layla toch wel heel anders voor je dan de gezichten op de covers. Dan ben ik toch echt heel erg blij met mijn Duitse hardcovers.
3
Zoals je misschien boven in de afbeelding kon zien, zijn de boeken een soort van metallic kleur. Zo mooi. Ze glinsteren echt heel erg mooi in de kast.Misschien vinden sommige mensen dit storend maar voor mij is dit weer geweldig. Lekker speciaal. Sinds kort heeft een Duitse uitgever nu ook nog een paperback box uitgebracht die zo eruit ziet:
SXLLM
Ook wel leuk op zich maar dan blijf ik toch liever bij mijn glimmende hardcovers.
Weet je ook nog wat zo erg is trouwens? Deze boekenserie is gelukkig al vertaald in het Nederlands maar ook hier hebben de uitgevers de grote fout gemaakt om ook zulke lelijke covers te produceerden. Zo verschrikkelijk zonde. Elke boekenliefhebber gaat als eerste toch stiekem op het cover af. Als dit al klote is, leg je het boek weg zonder de samenvatting op de achterkant te lezen. Tja en dan is het logisch waarom dit boek niet goed word verkocht.
Maar goed, zoals je dus kan zien is dit ook weer een verschil als dag en nacht. Ik ben blij met deze serie in het Duits en ik geloof je kan nu ook echt zien waarom dat zo is.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s