Recensies

DEX – Miranda Hillers

Dex gaat wonen bij zijn beste vriend Kai waar feestjes, meiden, drank en veel lol wekelijkse kost is. Wanneer hij Mila ontmoet is hij gelijk weg van haar. Lange blonde haren, blauwe ogen en een goddelijk lichaam.
Na onverwachtse ontmoetingen leren ze elkaar steeds beter kennen, maar één ding blijft voor beiden een grote rol in hun leven spelen. Het is iets dat Dex haar nooit zou kunnen geven.

680f64_71234fed373f4ff1b1906aa6434fae86_mv2

3 Bibi Hearts
Cover:
9200000065279081
DEX is het eerste deel uit de WWW serie van Miranda Hillers. Je ziet op het cover DEX die een stoere jongen is. Hij is ontzettend knap maar wat ik persoonlijk miste op de foto waren de piercings die wel bij hem horen en waar Mila zo gek op is. Hierdoor zie ik Dex toch iets anders voor me als ik het boek lees. Iets meer ,,emo”eigenlijk.
De titel van het boek is gewoon kort en krachtig. Meer hoef je ook niet te zien op de kaft want het draait allemaal om hem in het boek.

 

Verhaal:
Dex trekt  bij zijn vriend Kai in en houdt van drinken, feestjes en meiden.Hij komt uit een arm gezin met nog 2 boertjes en 1 zusje. Zijn stiefvader is overleden en zijn moeder werkt zich helemaal kapot om eten op tafel te krijgen. Dex werkt al sinds zijn 16de bij een bouwbedrijf om zijn moeder financieel te steunen maar het is nooit genoeg en hij is altijd blut.
 Hij heeft ook de regel dat hij maar één keer uitgaat met meiden, want hij wil niet dat ze achter zijn geldproblemen komen.
Opeens ontmoet hij ,,Blue Eyes” (Mila) in de Supermarkt. Steeds komen ze elkaar tegen (of lopen ze elkaar omver) en raken steeds meer geïnteresseerd in elkaar.
Dex komt door haar in geldproblemen, maar weigert dit toe te geven. Om toch rond te kunnen komen, vervoert hij wel af en toe drugs voor een goede vriend (de broer van Nicky).
Dan wordt Dex per ongeluk in elkaar geslagen door Mila’s vader en mag hij mee naar haar familieweekend. Het verhaal gaat vooral om Dex en zijn gevoelens en ideeën.

 

Ik moet eerlijk zijn dat dit boek al heel  lang op mijn TBR lijst stond. Ik kwam er helaas nooit aan toe om dit te lezen maar toen ik bij de winactie van Daniëlle’s Boekenhoek mee deed en de boekenleggers van Miranda Hillers ging winnen moest ik nu echt wel eens een begin maken aan deze serie.
Ik vond het nog wat lastig om in het verhaal te komen wat het ging meteen los en ik wist niet zo goed wie wie was en wat er nou allemaal gebeurde. Ik had niet echt een overzicht wat er allemaal gaande was.
Dex vond ik meteen leuk. Lekker stoer maar toch heel erg vriendelijk. Op eerste plek komt bij hem zijn familie en hij doet er ook alles aan om deze te steunen. Door zijn verdriet en misschien frustratie is hij zo als die is: meiden, feesten en zich in de problemen werken.
Met Mila had ik meer problemen.
Mila’s personage had nog wel wat meer uitgediept kunnen worden; zij is beetje te veel cliché. Ik vond het heel vaag dat zij goed opgevoed is en uit een rijk huis komt maar opeens staat ze te seksen in een steeg met een bijna vreemde. Het paste gewoon bij mij totaal niet samen.
Wel leest het boek lekker vlot weg, de hoofdstukken zijn wel soms wat lang maar daar merk je niks van. Het verhaal is ook complex met veel verschillende verhaallijnen. Eerst was ik hier wat van in de war maar uiteindelijk komen alle lijnen samen en vormen ze een geheel. Het einde is natuurlijk super mooi en precies dit wat ik had willen zien. Kort gezegd : liefde, seks., romantiek en heel veel missverstanden.
Ik moet zeggen een goeie begin van de serie en ik ben best onder de indruk van dit boek. Benieuwd hoe deel 2 (Kai) is.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s