Bookish posts

Original vs. German #9 – Reneé Ahdieh

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind?

Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden.

Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


 The Wrath & the Dawn serie- Reneé Ahdieh

ss
Ook hier een behoorlijk verschil zoals je kan zien. Ik sta altijd wel een beetje versteld van de boeken kaften uit Duitsland. Zo mooi had het originele ook wel kunnen zijn. Helaas is dit 9 van de 10 keer nooit het geval. Wel vind ik het nog beetje irritant dat de uitgevers  nieuwe titels bedenken. Nou, bij deze serie hebben hun gelukkig de vertaling gewoon als boeken titel genomen.
Zorn & Morgenröte is het eerste deel uit de serie van Reneé Ahdieh.
Deel 2 is ook al uit maar die heb ik nog niet gekocht, omdat ik toch wel heel moeilijk door het eerste deel kwam. Het is een soort 1001 nacht sprookje wat in een nieuwe jasje werd gestoken. Ik heb eigenlijk niet veel met zulke verhalen of dan Indisch. De namen vind ik al vervelend en als je dan ook nog benoemingen tegen komt waar je niks mee kan houd het voor mij snel op.Toch wil ik jullie ook hier de verschillen laten zien.
Dit zijn dus de Engelse versies.
1
En dit dus de Duitse.
2
 Zoals je misschien herkend hebben ze de kleuren omgedraaid. Waar het eerste boek rood is en het 2de deel blauw, is het in Duitsland net andersom. Ik ben heel erg benieuwd of en wanneer deze boeken in het Nederlands vertaald worden. Het is op zich geen slecht verhaal maar mij trekt het absoluut niet. Dus of ik deel 2 nog zal kopen is nog af te wachten maar op zich zouden deze plaatjes best mooi staan zo in de kast of niet?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s