Happy Planner·HP

Happy Planner: mijn nieuwe verslaving

Zoals jullie misschien al hebben gezien op mij Facebook pagina heb ik sinds een paar weken een Happy Planner.
Omdat ik hier thuis met 3 agenda’s worstelde (een voor mij en mijn vriend, 1 voor mijn blog en een voor mijn afspraken) heb ik besloten om daar een einde aan te maken en alles in een te gaan doen.
Ik ging dan ook op internet op zoek naar een passende agenda die ik zo kon inrichten dat het helemaal mijn smaak is. Ik hoefde niet lang te zoeken en kwam een Happy Planner van Create 365 en Me & my Big ideas tegen.
Hier kon je zien dat er enkele planners 2017/2018 nieuw op de markt zijn gekomen.
Als je besluit om zo een planner te gaan kopen raad ik aan om op boven genoemde website te gaan kijken welk planner jij het leukste vind. Als eerste heb je de keuze uit:
Classic
SMLXL

 Mini
SMLXL

 Big
SMLXL

 Ik heb voor Classic gekozen. Ik wist uiteindelijk niet hoe groot deze zou zijn maar ben heel erg tevreden mee want hij is al aan de grote kant maar niet zo groot dat je hem niet in je tas mee kan nemen. Mini was ook wel een optie geweest trouwens, voor mensen die een planner graag in een hand willen kunnen houden. Big was voor mij geen optie want dat vond ik dan toch te overdreven.
Toen ging ik elk classic planner apart bekijken, hoe hij van kleur was en van binnen eruit zag. Uiteindelijk heb ik voor de Modern Romance model gekozen.
SMXLL

 Ik hou eigenlijk totaal niet van deze kleur maar toch vond ik hem heel normaal en de quote erop vond ik toepasselijk.  Als er niks voor je tussen zit kwa kaft kan je altijd nog voor kiezen om extra omslagen te kopen want ja …met deze planner kan je van alles doen om hem zo mooi te maken als jezelf maar wilt.
Aangezien de Engelse website nog wel 20 euro verzendkosten rekent ging ik op zoek naar een Nederlandse website die deze planners ook verkoopt. Het was even zoeken maar uiteindelijk heb ik een hele goeie gevonden: Scrapdelight 
Een super online shop waar je heel veel dingen van Me & my Big ideas kan kopen voor een normale prijs.
Toen ik 2 dagen later de planner al binnen had was ik heel erg benieuwd van hoe dat nou allemaal werkt. Wat ik boven al zei vond ik hem nog wel aardig aan de grote kant maar ben inmiddels aan gewend.
Helaas moest ik snel vaststellen dat er alleen maar het agenda gedeelte in zit zonder andere speciale pagina’s. Geen adres gegevens of plek voor notities. Hier was ik toch wel erg teleur gesteld want ja je verwacht wel van een planner voor 30 Euro dat er meer opties in zullen zitten toch?
SMLXL

 Pluspunt is dan wel weer dat er 18 maanden in zitten. Dat betekend niet elke half jaar of jaar een nieuwe agenda. Ik heb als eerste de maanden vanaf februari eruit gehaald want het was wel erg veel maanden en zo veer wil ik niet eens plannen op dit moment.
Ik ging op internet zoeken naar ,,Filler paper” dat is gewoon papier wat je erin kan doen voor notities. Dit is nog vrij prijzig want voor 40 bladzijden betaal je rond 5-9 euro. Sowieso was dit filler papier uitverkocht en moest ik dus iets anders bedenken.
Ik kwam op de webshop van Scrapdelight een soort perforator tegen speciaal voor dit soort agenda’s. Deze is ook erg aan de dure kant (30 euro) maar als je hem 1x hebt aangeschaft maakt het het meteen wat makkelijker want nu kan je alles wat jezelf wilt in je planner stoppen.
SMLXL

 En met deze perforator begon ook mijn verslaving. Ik ging op internet zoeken naar ,,Free Printables”dat zijn zoals je boven op de foto kunt zien bestanden die mensen beschikbaar stellen op internet voor jou planner.
Je hebt contact bestanden, notitie bestanden, een ,,Habit”planner en en en… je kan het zo gek niet bedenken wat voor lijsten je allemaal tegen komt.
SMLXL

 Ik persoonlijk wou graag een adresboek, notitie gedeelte en uitgaven erin hebben. Voor de leuk heb ik nog ,,happy thoughts”geprint en iets voor wachtwoorden want die vergeet ik vaak. Ik heb de bestanden geprint op normaal A4 papier, de bladeren op maat geknipt en met de perforator de gaten erin gedaan. Helaas had ik toen een nieuwe probleem. Ik had helemaal geen scheiding stroken (Dividers) waarmee ik dit gedeelte apart kon doen. Dus moest ik eerst op zoek naar zulke dingen. Had ik dit allemaal eerder geweten had ik alles natuurlijk in 1x besteld. Dus weer een bestelling gedaan bij Screpdelight met deze Dividers en nog een paar leuke stikker vellen erbij.
SMLXL

SMLXL

Omdat de sticker vellen ook wat weinig waren ging ik erover na denken hoe ik mijn planner mooi kon maken zonder elke keer weer voor een vel 5 euro te moeten betalen want als dat zo door gaat ben ik 100 euro kwijt aan een agenda. Daar had ik helemaal geen zin in. Ik bedacht dat ik op zoek kon gaan naar A4 papier in sticker form. Op BOL.com heb ik 100 vellen voor 14 euro kunnen fixen. Achteraf was dit een van de beste beslissingen die ik kon maken want nu kon ik serieus alles ermee doen wat ik maar wou.
Als je op Google zoekt naar : happy planner printables kom je meteen duizenden stickers tegen & een wereld ging voor mij open. Ik zag zo veel leuke dingen die ik op het A4 sticker papier kon printen dat ik de komenden maanden wel genoeg had. Let wel op dat je genoeg inkt hebt in de printer en dat je de printables voor de Happy planner gaat downloaden. en niet van een anders soort planner want dan passen ze niet in de vakjes. Je kan ze opslaan als PDF datei op je PC zo heb je steeds weer de kans om nieuwe te printen als je een thema leuk vind.
SMLXL

 Zoals je ziet ging ik helemaal los. Dit wat je hier boven nu ziet is al mijn 2de lading. De eerste vellen gingen zaterdag avond allemaal op. Je moet de afbeeldingen dan wel zelf knippen maar als dat het enige werk is denk ik dat dat wel okey is want ja zo bespaar je echt duizenden van euro’s. Ook kan je jou weken in de planner dan helemaal naar jou smaak maken. Ik laat je even voorbeeld zien van die van mij:
SMLXL

SMLXL

 Zoals je kan zien kan je hem helemaal vol proppen met stickers of tekst of wat dan ook. Als je creatief genoeg bent om erin te gaan tekenen kan dat ook. Ik hou meer van wat strakke planners, wel met wat stickers en tekst maar voor mij moet het allemaal overzichtelijk blijven.
Serieus met deze planner kan je echt alles en het leuke is nog dat het rustgevend is en ontspannen. Je kan er uren mee bezig zijn en compleet de tijd vergeten.
Sinds ik nu alle spullen bij samen heb ben ik elke dag wel een paar uren hiermee bezig. Het is echt super leuk en verslavend. Ik waarschuw  je wel want het kost in het begin aardig wat geld ( sowieso rond 70 euro) maar als je een keer alles hebt heb je er ook ontzettend veel plezier mee. Ik wil nu nooit weer een andere agenda hebben dan een happy planner.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s