Bookish posts

Original vs. German #11 – Touching Juliette

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


Touching Juliette Serie – Tahereh Mafi

 Jep dat is de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi. Gek he want die lijken er helemaal niet op. Als jij deze boeken in een boekenwinkel was tegen gekomen had jij dan geweten dat het deze serie was? Nee juist ik ook niet. Ik kwam deze boeken serie vaak op Duitse Bookstagram fotos tegen en was geschokt. Wat een aparte cover!! Maar toch vond ik ze wel iets hebben en heb ze dan toch maar gekocht.
Voor de vergelijking:
De Engelse covers:
Shatter Me Series
 En hier de Duitse versie van:
4
5
 Ik persoonlijk vind de originelen wel een stuk mooier. Prachtig zo met die ogen en de kleuren maar toch ben ik voor de Duitse versie gegaan omdat dit voor mij weer eens iets anders is. Ook had ik deze serie in het Nederlands paperback en wou ze heel graag in hardcover. Aangezien deze in Nederland zwaar te krijgen zijn had ik geen andere keuze.Ook is “Destroy me”en “fracture me”ook al vertaald. Man wat zijn dat leuke mannen op de kaft.Zo stel ik me Aiden en Warner wel voor ja. Helaas heb ik deze 2 nog niet in boekvorm gevonden wat erg jammer is want dat maakt de serie natuurlijk compleet.
Het absolute high light is dan nog dat er in het laatste deel een handtekening zit van Tahereh … hoe gaaf is dit zeg. Hier was ik mega blij mee want dat had ik never nooit niet verwacht.
6
Tja dan heb ik toch alles juist gedaan met het kopen van deze boeken. Ik ben er heel erg blij mee en heb zeker geen spijt van dat ik de NL versie ingeruild heb voor de Duitse.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s