Recensies

Wie Monde so silbern (Cinder) – Marissa Meyer

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

83311a0834b02301dafb3f2ee3639f3c

2 Bibi Hearts
2,5
Cover:
61c2+SrmKWL._SY344_BO1,204,203,200_
Zoals je kan zien is dit de Duitse hardcover van Cinder. Ik was nog erg in dubio of ik nou de Nederlandse of Duitse versie zou gaan kopen. Toch heb ik voor de Duitse gekozen want de cover is gewoon apart en heel erg mooi. De kaft is zwart zilver gehouden met een patroon. Als je goed kijkt zie je dat er heel veel kleine schoenen in het zilver opgedrukt zijn. Dit in het geheel geeft dan een schitterende patroon. Als je het boek in de kast zou zien staan gaat het je bijna verblinden want het glimt helemaal. Wel vind ik het weer jammer dat de Duitse uitgevers niet de originele titel hebben gehouden. ,,Wie Monde so silbern”begrijp ik niet helemaal maar goed.

download

Verhaal:
Cinder is  gebaseerd op het sprookje van Assepoester (Cinderella) Alleen is Assepoester in dit verhaal een cyborg die Cinder heet (wat weer afgeleid is aan Cinderella ..duuhh).
Cinder is een tienermeisje met een vaag en mysterieus verleden waar zij helemaal niks meer van weet behalve wat mensen haar vertelt hebben. Zij leeft bij haar stiefmoeder en  stiefzussen nadaat haar adoptievader Garan is overleden. Cinder werkt als monteur in de hoofdstad New-Peking. Het keizerrijk heeft te vechten met  een dodelijke ziekte die de blauwe pest wordt genoemd en alsof dit nog niet genoeg is staat het land  op de rand van een oorlog met de Lunars, een volk die afkomsig is van de maan met magische gaven. Tijdens haar werk als monteur ontmoet Cinder toevallig de knappe prins Kaito (ook Kai genoemd) die haar hulp heel erg nodig heeft.Het klikt tussen hen, maar Kai weet natuurlijk niet dat Cinder een cyborg is en dat zou hij ook niet te weten kommen. Wanneer Cinders zusje Peony de pest oploopt tijdens een bezoek op de sloop, verandert haar leven met een slag. Ze wordt uitgeleverd als testpersoon en wordt mee genomen naar het onderzoek gebouw in het paleis.  Cinder  komt hierdoor meer te weten over haar verleden. Ze blijkt de enige te zijn die de toekomst van de aarde kan veiligstellen maar dat ziet zij helaas nog niet zo zitten.
Ik moet eerlijk zeggen dat het boek (Duitse versie) heel erg vlot weg leest. Ik ben ermee begonnen maar moest wel eerst wennen aan deze wereld. Er was niet echt een duidelijk tekst waar je rustig in het verhaal kon komen. Ik weet tot nu toe nog niet eens wat eigenlijk een Hoover is ?! In de Duitse versie wordt er wel vaak over gesproken maar nooit uitgelegd wat dat dan precies is. Ook heb ik begrepen dat het verhaal zich afspeelt 126 jaar na de 4de wereldoorlog. Mooi maar wanneer was die dan precies? Ik ben een mens die zulke dingen graag wil weten anders kom ik niet goed in het verhaal en raak ik ooit de overzicht kwijt. Ik miste gewoon wat voor-informatie over de wereld en hoe alles nu zit. Het verhaal van Cinder is verder wel okey, ik moest vaak beetje lachen hoe Marissa Meyer het sprookje hierin heeft verpakt. Onbewust ging je toch vaak vergelijken met Cinderella.
Met het einde was ik hier ook helemaal niet mee eens. Ik wist vanaf het begin als dat Cinder de Princess was waar iedereen op zoek na was       ( ook best jammer dat ze zo veel hints al in het begin hebben gegeven) maar dat er helemaal geen happy end komt? Nee, ga ik zeker niet mee akkoord.  Dit zijn allemaal min punten die voor mij gewoon te hoog liggen om dit boek een volle aantal bibi hearts te geven.
Mijn favoriete sprookje aller tijden is en blijft Cinderella en ik vond het erg teleurstellend om te zien dat tot nu toe geen happy end in zicht is.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s