Recensies

9 November – Colleen Hoover

 Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is in een restaurant waar hun zich toevallig leren kennen en waar ze beslissen de hele dag met elkaar door te brengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek maar houden Fallon en Ben het wel 5 jaar vol? 9 november is een bijzonder liefdesverhaal van Colleen Hoover.

IMG_1026-9-november-Colleen-Hoover
Foto made by Reviews & Roses
4 Bibi Hearts
Cover:
9200000075854504
Op de cover van 9 November zie je een stel samen zitten op de bank in een stad. Ik stel me hier Fallon en Ben voor (de hoofdpersonages).
Het book cover vind ik persoonlijk schitterend. Eigenlijk hou ik niet zo van covers waar mensen op staan maar omdat je hier de gezichten niet ziet kan je je fantasie laten spelen hoe die 2 eruit zullen zien van de voorkant.
Het originele cover van dit boek vind ik helemaal niks dus ben ik super tevreden dat de uitgeverij besloten heeft om hier iets heel anders van te maken. OOk zag ik dat dit boek helemaal bij andere boeken van Colleen Hoover past met de kleuren en het cover. Zal je deze allemaal in de boekenkast hebben staan, matchen deze wel super bij elkaar.
Verhaal:
Het verhaal begint op 9 november: 2 jaar na een zwaar ongeluk waar Fallon haar linker lichaamshelft en gezicht verbrand werd door een  brand bij het huis van haar vader. Fallon ins van plan om naar New York te gaan verhuizen want ze hoopt daar een nieuwe leven en een nieuwe baan te kunnen vinden als actrice in een theater. Door een flinke discussie met haar vader in een restaurant waar hun zitten te lunchen leert Fallon Ben kennen. Ben bemoeit zich met de situatie en geeft voor haar vriend te zijn om haar te verdedigen. Zo begint het verhaal van Fallon en Ben. Omdat er blijkbaar een klik tussen die twee bestaat, besluit Fallon om de rest van de dag tot haar vlucht gaat met hem door te brengen.
Benton en Fallon maken een afspraak dat ze elk jaar 9 november bij elkaar komen. Het hele jaar mogen ze geen enkel contact met elkaar opnemen, geen sociale media en geen telefoon gesprekken.
Naarmate de jaren verstrijken merken Fallon en Ben op dat hun verliefd op elkaar worden. Er groeien gevoelens waar beide niet weten hoe hiermee om te gaan.
Hoe kan je verliefd worden op iemand die je maar een paar uur per jaar ziet? Hoe is het mogelijk dat je voor iemand die je bijna niet kent je hart aan diegene geeft?
Ben en Fallon worden op de proef gesteld elk jaar weer maar lukt het hun ook de 5 jaar vol te houden en mogen hun dan toch wel aan het einde lang en gelukkig leven?
Het boek wordt vanuit 2 perspectieven  geschreven, Fallon en Ben, en dat maakt dit boek ook weer zo ontzettend mooi. Zo leer je Fallon’s diepste onzekerheden  en trauma’s kennen maar ook die gedachten en gevoelens van Ben.
Ik moet eerlijk bekennen dat dit ook mijn eerste boek van Colleen Hoover is  dus ben ik met haar schrijfstijl nog niet zo bekend. Wel leest het boek erg makkelijk weg en zie je bijna elk hoofdstuk (jaar) hoe de hoofdpersonages volwassener worden en anders in hun leven staan.
Ik ben begonnen in het boek en kon gewoon niet meer stoppen. Het leest echt heerlijk weg en je wilt zo graag weten hoe de ontmoeting bij die 2 verder verloopt met de jaren. Er komen zo veel gevoelens bij kijken waar ik soms best moest slikken. Teleurstellingen, geheimen en miscommunicatie bouwen zich op in de loop van de jaren bij Fallon en Ben. Het is zo spannend tot de laatste bladzijde want Colleen laat echt niks merken van hoe het boek nu echt gaat eindigen.
Het einde is dan ook schitterend en om eerlijk te zijn had ik dit niet echt verwacht. Ik ging ervan uit dat Ben en Fallon vrienden zouden blijven nadat zij het manuscript heeft gelezen en de waarheid  heeft ontdekt hoe het allemaal zit met 9 november.
Het was een heerlijk boek wat ik zeker in de kast laat staan en ik ben ook zeker van plan om meer boeken van Colleen Hoover te lezen want de schrijfstijl beviel me hier heel erg goed.
Een top read en dus ook dikke welverdiende 4 Bibi hartjes.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s