Bookish posts

Original vs. German #12 – The Lunar Chronicles

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


The Lunar Chronicles – Marissa Mayer

img_9112
Foto made by : Mediemaedchen

Hier schrik je wel van of niet? Ja ook dit is de Lunar Chronicles van Marissa Mayer. Ze zien er wel schitterend uit of niet? Ik vond van wel en wil je het grote verschil ook hier laten zien.

De Engelse cover:
images (1)
 De Duitse serie:
images
 Ook hier een wereld van verschil zoals je kan zien. De Engelse covers hebben mooie afbeeldingen op de kaft staan waarbij de Duitse simpel zwart zijn gehouden met alleen maar verschillende soorten structuur en kleuren. Ook de titel zijn heel anders wat ik erg jammer vind want eerst begreep ik niet zo goed welk boek wat was.
Cinder = Wie Monde so silbern
Scarlet = Wie Blut so rot
Cress = Wie Sterne so golden
Winter = Wie Schnee so weiss
SMLXL

Heel erg verwarrend allemaal maar als je de juiste volgorde hebt gevonden staan ook deze boeken prachtig in de boekenkast. Tot nu toe heb ik alleen maar Cinder staan die ik moet lezen maar als de serie mij bevalt ( en daar ga ik van uit) komen de anderen ook snel ernaast te staan.
Nu ben ik wel heel nieuwsgierig welk boeken serie jij het mooiste vind? Ben je met mij eens dat het toch stiekem de Duitse serie is?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s