Recensies

Voorlopers- Mirjam Hildebrand (recensie exemplaar)

De vijftienjarige Emma voelt zich ‘anders’: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen… Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?

680f64_045a8b952a6f4ea1ab8873b0cdfe09a1_mv2

4 Bibi Hearts
Cover:
9200000075854332
De kaft van dit boek vind ik persoonlijk niet zo mooi. Ik mag boeken covers niet met mensen erop want dan wordt je al een beetje gedwongen je voor te stellen hoe de personages in het verhaal eruitzien. Op dit cover kan je Philana (links) , Emma (midden) en Kasper (rechts) zien.
Ik persoonlijk stel me de personages toch iets anders voor maar toe maar. Voor heel veel mensen zullen dit wel de juiste gezichten zijn.
Waren de personen er niet op vond ik hem toch mooier. Je ziet onderaan een kampvuur met mensen eromheen zitten en een gele tent die ook  voorkomt in het boek. De titel ,,Voorlopers”staat centraal in het midden met een gaaf design. De naam van de schrijfster Mirjam Hildebrand eronder.
Zoals ik zeg niet echt mijn smaak maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.
Verhaal:
De 15 jarige Emma voelt zich anders dan anders mensen. Dan vertelt de mysterieuze Philana (die op eens in het bos opduikt) haar dat Emma’s vader Simon – die ze al ruim 2 jaar niet meer heeft gezien – bij een groep mensen hoort die zich Voorlopers noemen. Emma weet niet zo goed wat ze hiervan moet denken. Philana vraagt haar om mee te gaan naar Precursor (Frankrijk). Emma  besluit met haar mee te gaan naar het bergdorp in Frankrijk waar de Voorlopers leven. Een keer aangekomen, lijkt haar leven nog gecompliceerder te worden.
In het dorp waar de Voorlopers met zen allen wonen, volgt Emma verschillende proef lessen om te kijken of dit leven iets voor haar is.  Snel merkt Emma op dat tijdens haar verblijf rare dingen gebeuren. Haar vader Simon wil haar niet hebben en dan komt er ook nog bezoek in het dorp waar zijn niet aanwezig mag zijn. Emma wordt meegezogen in een aantal ingewikkelde gebeurtenissen. Haar dromen die ze steeds vaker heeft leken haar geen dromen meer en snel komt ze erachter dat een jongen genaamd Intan haar hulp nodig heeft.Ze  besluit samen met een aantal andere Voorlopers uit te zoeken wat er allemaal gaande is en op pad te gaan en een reddingsoperatie te starten. Gaat het hun lukken om Intan uit de handen van de gestoorde Esposito te redden?
Dit boek heb ik met dank aan Mirjam Hildebrand en uitgeverij Kluitman mogen ontvangen om te lezen en recenseren. Ik zag hem al vaak voorbij komen bij andere bloggers.
Het boek is heel goed geschreven en de hoofdstukken zijn lekker kort zodat het boek gemakkelijk weg leest. Ik zat dan ook binnen een paar uren al op de helft. Het verhaal blijft de hele tijd spannend en er worden steeds meer dingen onthuld die je echt niet zag aankomen. Ik had dan ook wel vaker zoiets van ,,huh? Serieus?! GAAF”wat het boek voor mij gewoon geweldig maakte.
De 2de dag moest ik het natuurlijk gaan uitlezen want ja ik wou gewoon weten of het hun gaat lukken om Intan te redden en wie de verrader is. Ook hier was ik erg in schok want dit had ik echt niet zien aankomen. Ik heb bijna nooit een zo goed boek gelezen waar je zo vaak een plottwist in hebt en waar je helemaal versteld van staat.
Het einde was hartverscheurend 😦 hier moest ik wel een paar tranen laten maar als je denkt dat dit het einde was had Mirjam nog een dikke verrassing klaar staan. Man wat een cliffhanger. Ik zou meteen boek 2 willen oppakken en verder lezen want ik wil echt zo graag weten wat er nog allemaal gaat gebeuren. Helaas moeten we hier nog wat op wachten.
Ik kan alleen maar zeggen dat dit boek mij totaal heeft verrast en het verdient serieus dikke vette 4 Bibi hearts. GEWELDIG!
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s