Bookish posts

Original vs. German #13 – The Problem with Forever

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


The Problem with Forever – Jennifer L. Armentrout

Jep heel anders he. Ik weet niet of je wel bekend bent met de boeken van Jennifer maar zij is met afstand de beste schrijfster waar ik ooit boeken van heb gelezen. Eigenlijk mijn favoriete nummer 1 kan je zeggen. Toen ik ook nog in Apil een hele hoop gesigneerde boeken van haar heb gekregen was ik de gelukkigste mens op de wereld. Maar goed het gaat dus hier om een van haar nieuwste boeken “the problem with forever”.
Engelse cover:
26721568
 Duitse cover:
download
Hier moest ik zelf eerst even goed zoeken want ik wist niet eens dat dit boek al was vertaald in het Duits. Ik had het wel als originaal in mijn boekenkast staan maar heb het toen nog niet gelezen. Toen ik zag dat dit boek “Morgen lieb ich dich für immer”de vertaling ervan was heb ik het Engels verkocht want ja 2 de zelfde boeken in de kast staan is ook wat overdreven waarbij de Duitse editie gewoon gesigneerd is. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Wel moet ik hier bekennen dat ik het Engelse vele malen beter en mooier vind dat wat ze hebben gedaan in Duitland. Het herinnerd mij een beetje aan de boeken van Jojo Moyes en al ik mij niet vergis was deze afbeelding ook op een van haar boeken. Ik heb het boek dan nog niet gelezen om te weten of het cover dan ook bij het verhaal past maar ik vind het gewoon niet mooi. Ik was juist zo weg van dat watercolor cover en de mooie kleuren ervan. Heel erg jammer maar het is niet anders. Hier hadden de Uitgevers wel goed aan gedaan om deze originele cover aan te houden. Wat vind jij ervan?
Liever het Duitse of toch het Engelse cover?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s