Bookish posts

Ask Me Anything #4

Heel veel van jullie lezen wel mijn blog maar weten eigenlijk vrij weinig over me. Hier wou ik verandering in brengen maar omdat ik het leuker vind om vragen te beantwoorden dan gewoon alles over mijzelf te vertellen heb ik op de Facebook pagina en Instagram dit plaatje geplaatst met het verzoek om mij vragen te stellen die ik dan hier ga beantwoorden.

Het mag van alles zijn, prive of over het bloggen. Gekke vragen of serieuze vragen. Ik beantwoord ze allemaal


Chanel van der Rijst  vroeg:

Als je een boek mocht kiezen waar je het einde van kan of laten herschrijven welke zou je dan kiezen?

Mondprinzessin – Ava Reed
Man wat een fantastisch verhaal (helaas tot nu toe in het Duits) maar echt zo super maar het einde is echt brutaal.Er is al een hele community in Duitsland die de schrijfster wou dwingen om een nieuwe einde te schrijven. Het was echt hart ook ben ik al aardig wat gewend.

Als je wilt lachen, welk boek/ serie of film ga je kijken?

Boek : hou je mond – Sophie Kinsella
serie: die heb ik eigenlijk niet echt, ik hou meer van actie, spanning of romantiek
Film: Teenage Mutant Ninja Turtles 1+ 2

Wat is jou droombaan nu en wat was dit vroeger?

Hahahaha, je zal het niet geloven maar ik wou vroeger advocaat worden. Toen ik een jaar of 10 was begon het al. Ik wou mensen helpen die onschuldig waren en wou voor hun rechten gaan vechten. Helaas kon ik geen stageplek vinden en ben toen maar de horeca in gegaan. Dit beviel me super en uiteindelijk heb ik 15 jaar in dit vak gewerkt.
Mijn droombaan nu? Ik geloof ik zal graag mijn eigen YA boekenwinkel willen hebben met een soort klein koffie hoek erin waar mensen lekker kunnen genieten en lezen. Misschien nog een paar katten erbij om te knuffelen …ja dat zou super zijn 🙂

Welk boek wil je doorgeven aan je kinderen of familie?

Het boek met 20 Disney sprookjes ( de ouden) aan mijn kinderen en mijn persoonlijk geschreven boek (over mijn leven *soort dagboek*) aan mijn familie.

Welk boek zal voor altijd in je kast staan?
Dingen die we zeker weten- Jessi Kirby

Dit boek heeft zo veel indruk op mij gemaakt dat ik het nooit maar dan ook nooit zal weg doen. Ikzelf ben al sinds jaren donor en had vroeger nooit mijn hart weg willen geven maar door dit boek en de film 7 Pounds (met WillSmith) ben ik heel snel van mening veranderd. Er zijn veel te weinig donors hier in het land waarbij we allemaal wel nog een  mensen  kunnen redden met maar een paar van onze lichaamsdelen. Ik vind dit soort dingen erg belangrijk en hoop dat nog veel meer mensen donor worden.

Over wat voor wezen of personage zou jij nog eens een boek willen lezen?

Mhhh.. wezen weet ik eigenlijk niet zo 123 want ik geloof dat ik al over heel veel heb gelezen: engelen heksen, demonen, shadowhunters, siren, Cyborg, Duivel, goden , half goden, aliens en en en… ik geloof er bijna niks meer waar ik nog geen boek over gelezen heb. Behalve als jij nog iets weet waar ik tot nu toe nog nooit van heb gehoord.

Personages? mhhh.. ik vind het wel leuk vaker boeken te lezen die uit de zicht van en man geschreven zijn en niet altijd 9 van de 10 keer van een vrouw, Tenminste ik merk dat ik te weinig van zulke boeken lees.

Verandert je smaak van boeken na mate je ouder wordt?

Geen idee eigenlijk is lees pas echt sinds 2015 en eerder heb ik eigenlijk nooit een boek gelezen (ja ik weet het: slecht) maar ik hou nu nog steeds van YA, NA, fantasie , romantiek en de hele mikmak. Ik geloof niet dat ik de komende jaren van smaak ga veranderen. Wie weet lees ik als ik boven de 30 ben (vanaf volgend jaar) wel van die sexy doctor pocket boeken hahahahah… Je weet maar nooit ik ben zo gek al maar kan 😉

Welke stappen neem jij voordat je een boek koopt? Bijv. Eerst kijken naar de cover.

Eigenlijk is het eerst de samenvatting lezen. Als het verhaal me aanspreekt dan koop ik het. De cover spelt daar natuurlijk ook een grote rol in. Tegenwoordig kijk ik ook veel op Hebban.nl wat voor boeken er allemaal verschijnen enzo. Beetje nieuwe boeken in de kast hebben staan is ook wel prettig aangezien ik de afgelopen jaren alleen maar boeken heb gekocht die al jaren op de markt zijn. Jaaaa ook ik wodt langzaam hip en trendy 😉

Hoeveel series staan niet compleet in je kast?

Zodeju hier moet ik eerst gaan tellen… *ogenblik geduld aub*
  • Ik heb hier wel een onderscheid gemaakt van serie’s die niet compleet zijn omdat het volgende deel nog niet verschenen is en serie’s waar elk boek al op de markt is maar ik deze dus nog niet volledig in de kast heb staan.
  • niet volledig vanwege nog niet verschenen: 6 series
  • niet volledig omdat ik ze niet gekocht heb: 26 series
Ik denk dat hier ook niet snel verandering in komt want ik ben totaal de overzicht kwijt van wat ik nog moet hebben en wat niet …hahaha…
I’m pure chaos!!!

Wat is je favoriete online shop?

Oh ha dit is een lastige. Gaat het nu om boekgerelateerd of gewoon?
boekgerelateerd :dodax.nl (voor Duitse boeken) en natuurlijk mijn blauwe bolle vriend BOL.com
gewoon online shop: Adidas 😉 ik ben gek op Adidas schoenen hahahaha… of Screpthelight.nl hun hebben heel veel knutsel spul

Wat is je favoriete boekhandel?

Die is vrij simpel. Aangezien wij hier in Friesland maar weinig boekenwinkels hebben is dit Van der Velde boekenhandel in Sneek of Leeuwarden. Ik heb wel een Bruna bij mij in de buurt maar toch is dit heel anders. Ik weet niet waarom maar ik ga er nooit boeken kopen. Het voelt helaas niet als een ,,echte”boekenwinkel en als ik al een keer in een winkel ben dan wil ik de boeken ook kunnen ruiken en heerlijk lang rond lopen en alles bekijken en niet tussen andere dingen staan. Klinkt dat nu raar?

Heel erg bedankt voor je vragen Chanel, ik heb hier best soms om gelachen maar je hebt het me echt niet makkelijk gemaakt. Ben benieuwd of je nog meer wil weten! 😉
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s