Recensies

Donker Blauwe Woorden – Cath Crowley

Ik had de brief geschreven voor ik van huis ging, mijn handen bevend terwijl ik de woorden op papier zette. Het was voornamelijk ik hou van je, met een beetje je kunt het dak op. De perfecte liefdesbrief, volgens Lola. In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven. Mensen omcirkelen woorden die ze mooi vinden, onderstrepen zinnen of ze laten boodschappen achter in de kantlijn: gedachten, vragen, wensen. Sommigen laten brieven achter tussen de bladzijden. Brieven aan schrijvers, aan (ex-)vrienden of vriendinnen. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor haar beste vriend Henry, vlak voordat ze gaat verhuizen…

cb48a14a-98a1-4e6f-a8a3-812dff00695d-1024x670
Fot made by booksfemme

2 Bibi Hearts

Cover:
9200000071999563
Het cover van deze boek is gewoon schitterend. Ik hou van de kleur blauw en ook de lettertype past perfect.
Ik moet eerlijk zijn dat ik dit boek alleen al voor zijn kaft heb gekocht, een ,,cover buy”zo te zeggen. Gelukkig spraak mij het verhaal ook aan.
Ook hier ben ik ontzettend blij dat de uitgever Young & Awesome de originele cover uit het Engelse bij behouden heeft. Ze zijn zowat identiek alleen is de titel dus letterlijk vertaald in het Nederlands.

 

Verhaal:
De hoofdpersonages waar het boek over gaat zijn Rachel en Henry. Rachel ging verhuizen en liet een liefdesbrief voor Henry achter in de Brievenbibliotheek in de tweedehands boekenwinkel van zijn vader. In het boek met zijn favoriete gedicht ‘The Love Song of J. Alfred Prufrock. De Brievenbibliotheek is een gedeelte in de boekhandel Howling Books waar mensen de boeken daar mogen lezen, maar niet meenemen. en ze mogen er aantekeningen in maken of brieven achterlaten voor anderen.
Toch vind  Henry de brief die Rachel voor hem had neer gelegd niet. Amy ( die toen de tijd de vriendin was van Henry)  vond deze wel en ze verstopt hem in een ander boek.
Henry snapt er niks van en denk dat Rachel hem niet meer mag  en Rachel is boos dat Henry niks heeft gezegd over de brief. Ze vertelt hem dus ook niet dat haar broer Cal, is verdronken toen Rachel jaren later weer terug verhuist en bij haar tante Rose in gaat wonen. Omdat Henry’s ouders de boekenhandel moeten opgeven zijn hun op zoek naar personeel die de boeken gaan catalogiseren. Dit gaat Rachel doen en komt zo weer haar oude beste vriend Henry tegen.
Zal ze hun relatie herstellen en vertellen wat er gebeurd is? Zal Henry eerlijk zijn over zijn relatie met Amy en leren zelf keuzes te maken?

 

Het verhaal van Rachel en Henry wordt verteld via hoofdstukken die om en om worden verteld door Rachel en dan door Henry.
In het boek vind je naast de korte hoofdstukken van Henry en Rachel ook brieven en notities in een ander lettertype  Dit zijn dan brieven of aantekeningen uit de Brievenbibliotheek .Ik moest hier heel erg aan wennen want vond het soms wat onoverzichtelijk.
Naast de hoofdpersonages vind je in dit boek ook nog andere mensen met hun eigen verhaal, zoals:
George (zus van Henry), Martin, Sophia ( moeder van Henry), Michael ( vader van Henry), Lila, Hiroko( hebben samen een Band), Frederick en Frank. Dus hier lees je ook vaak genoeg over .
Ik moet eerlijk bekennen dat ik lang nier meer zo veel moeite had met een boek lezen dan met deze. Ik heb hier heel veel goeie dingen over gehoord wat ook de reden was dat ik dit boek heb gekocht maar tot de eerste 150 bladzijden kwam ik er totaal niet in. Ik heb tussendoor 4 andere boeken gelezen want ik had hier totaal geen zin in. Later pakte ik het dan toch weer op maar ik ben nu weel heel erg blij dat ik het eindelijk uit heb. Is is totaal niet mijn type boek helaas. Ik begon me al in het begin te irriteren aan de hoeveelheid boeken die genoemd worden die ik niet ken. Voor mij hoefde dit niet erin te staan maar goed toe maar….
Het enige leuke was nog wel de  Brievenbibliotheek, want dit vind ik persoonlijk een mega idee. Elke boekenwinkel moet eigenlijk zoiets hebben want dan deel je niet alleen boeken met elkaar man kan je in de boeken ook met elkaar erover praten of nieuwe mensen leren kennen.
Dus helaas kan ik dit boek maar 2 Bibi hartjes geven 😦 het spijt me maar ik vond het helaas niet geweldig.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s