Recensies

Inkt – Alice Broadway

Is je ziel te vangen in een tatoeage?
Leora leeft in een wereld zonder geheimen: alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden als tatoeages op je huid weergegeven, zichtbaar voor iedereen. Leora kan tatoeages lezen: ze voelt de verhalen en emoties erachter. Daar zit niet iedereen op te wachten. Wanneer blijkt dat Leora’s vader niet was wie ze dacht dat hij was, komt haar hele leven- haar hele identiteit- op losse schroeven te staan….
e1dce554a3c264531134664e010f2e8c
1 Bibi Heart
Cover:
32827036
De kaft van Inkt is gewoon een van de mooiste die ik ooit heb gezien. Ik ben eigenlijk totaal geen fan van de kleur oranje maar ook wat is die mooi. Helaas kan je het op de foto niet zien maar het gehele cover glinstert helemaal. Eigenlijk is het een soort metalic kleur. Schitterend. Je ziet op de kaft heel veel verschillende dingen. Veertjes , vlinders, bloemen, blaadjes en en en… je weet gewoon niet waar je moet kijken. Niet alleen het boekencover is zo mooi maar ook de hoofdstukken zijn met mooie afbeeldingen en vlinders gedaan. Kortom een prachtig mooi boek van binnen en van buiten.
Verhaal:
De 16-jarige Leora woont samen met haar ouders in Saintstone. De mensen in deze gemeente zitten allemaal onder de tatoeages (merktekens) Leeftijd, beroep, mijlpalen alles komt op je huid te staan.
Leora’s  vader Joel is ziek en komt te overlijden. Hierdoor heeft ze heel veel verdriet. In Saintstone is het normaal dat mensen naar hun dood worden gevild en hun huid met al hun merktekens (verhalen) word als boek gebonden zodat de ziel van de dode verder kan gaan en hun rust kan vinden. Wel moet het boek nog gewogen worden om te kijken of iemand het waard is om als boek verder te ,,leven”. Ben je het niet en wegen je negatieve verhalen zwaarder dan de positieven word je boek verbrand en je familie mag het dus niet mee naar huis nemen.
Door een misdrijf die openbaar wordt bestraft komt Leora achter geheimen van haar familie die ze liever niet had willen weten.
Toch probeert ze gewoon een zo normaal leven te leiden en haar opleiding als inkter te doen. Hoelang zal dat nog goed gaan en wanneer halen de geheimen van  het verleden haar in?
Zo mooi het boek ook van buiten is zo saai en langdradig is het verhaal. Ik had me hier heel erg op verheugt want ja zeg nou zelf als je de tekst op de achterkant leest krijg je er meteen zin in. Je verwacht dat het spannend zal worden, geheimzinnig en dat het verhaal heel veel plottwist’s zal krijgen waar je U tegen zegt. Helemaal niks ervan is gebeurd.
Tot ongeveer het einde van het boek gaat het alleen maar over Leora’s vader die is overleden en waar zij en haar moeder proberen het ,,levensboek”naar huis te krijgen. In de gemeenschap waar hun dus wonen is het standaard dat mensen naar hun dood gevild worden en uit de huid een boek wordt gemaakt. Dit vond ik al best goor en misselijkmakend. Ik kan me echt niet voorstellen om dode mensen in mijn boekenkast te hebben staan, erger nog hun huid met hun tatoeages. Nee dankjewel. Hierdoor werd ik ook vaak misselijk van het verhaal.
Het gehele gedeelte met merktekens lezen van andere mensen miste ik hier altijd. Leora was bijna nooit bezig ermee wat ik ook erg jammer vond want ja volgens de tekst op de achterkant gaat het daar toch ook over? Ik was heel erg teleurgesteld. Had ik dit eerder geweten dat het boek alleen maar om haar vader draait en zijn verleden (wat voor mij vanaf het begin al duidelijk was wie hij was) had ik het nooit gelezen.
Het einde is dan net zo saai als het begin. Er wordt wel verteld hoe het nou precies allemaal zat met haar vader en ook wat de afkomst is van Leora met ook dit voegt weinig aan toen. Ik weet niet echt waarom er nog een 2de boek aankomt want voor mij is dit verhaal gewoon afgesloten. Sowieso ga ik deel 2 niet halen maar wou het toch nog even zeggen.
Ik kraak nooit boeken af, zeker niet omdat het altijd eigen smaak is hoe je een verhaal opvat en of je het leuk vind of niet maar ik persoonlijk vond er helemaal niks aan.
Het enige lichtpunt is dan nog wel het schitterende cover. Helaas is dit geen reden om een boek uiteindelijk te kopen. Het blijft helaas bij 1 Bibi Heart.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s