Recensies

Een van ons liegt – Karen M. McManus

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.
Bronwyn, Cooper, Addy en Nate – het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school – zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.
Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

IMG_0881-Een-van-ons-liegt-Karen-M.-McManus
Foto made by Reviews & Roses

3 Bibi Hearts

Cover:

download (1)

Neem het mij aub niet kwalijk maar ik vind dit boekencover gewoon echt verschrikkelijk. Had ik dit in de winkel zien liggen had ik het niet eens opgepakt. Ik mag sowieso geen boeken waar gezichten op staan omdat je altijd ziet hoe de uitgever zich de personages voorstellen. Hier is dat dan net zo volgens mij. Je ziet op de kaft 2 meiden ( Bronwyn & Addy ) en twee jongens ( Cooper en Nate) maar zo stel ik ze mij echt totaal niet voor. De titel ,,Een van ons liegt”is in het rood geschreven en staat centraal in het midden. Als je het cover zo ziet zal je denken dat het een foto van een DVD is of zoiets. Hoe dan ook… echt niet mijn smaak.

Verhaal:
Laat ik beginnen bij dat het boek uit 4 verschillende perspectieven word geschreven: Bronwyn, Addy, Cooper en Nate. De hoofdstukken zijn met dagen en tijd geschreven zodat je niet alleen weet om wie het gaat maar ook wanneer iets gebeurd is. Dit vond ik erg prettig lezen. Ook zijn de hoofdstukken niet heel lang  dus leest het boek lekker gemakkelijk weg.
Als je het boek begint kom je snel in het verhaal. Het gaat om 5 jonge mensen die na moeten blijven omdat en telefoon in hun tassen werd gevonden wat verboden is. Simon is ook een van die 5. Als Simon door een pinda allergie in schok raakt en korte tijd later in het ziekenhuis overlijd , werd gezegd dat het moord was en dat de politie op zoek gaat naar de moordenaar. Snel komen de anderen 4 jongeren alleen maar als dader in aanmerking want ja, hun waren de enigen in de ruimte.
Nadat Simon is overleden gaat de hele school ervan uit dat de roddel app ,,About That”nu ook zal stoppen en alle weer rustig naar school kunnen gaan. Helaas is dat niet het geval en word nog steeds roddels en geheimen die eigenlijk geheim zouden blijven openbaar op internet gezet. Wie is diegene en waarom weet hij/zij dingen, die eigenlijk nooit werden verteld?
Om de zoveel tijd word dan ook een iemand van de 4 hoofdverdachten beschuldigt maar de bewijzen zijn nog niet voldoende.
Wie van de 4 zit nu wel te liggen en heeft Simon vermoord?
Mening:
Ik heb dit boek dank de lieve Anouk gekregen want deze laag als leesexemplaar bij het YAL feest uit. Ik vond de cover echt niet mooi maar toen ik de achterkant las , trok het meteen mijn aandacht. Ik hou gewoon van vaag verhalen en boeken.
Toen ik in begonnen ben lette ik op elk klein detail om te achterhalen wie nou Simon had vermoord. Een van de 4 moest het wel gedaan hebben toch? Tijdens het lezen raakte ik steeds gefrustreerder want ik kon maar niet begrijpen wie het nou was. Het ging echt van hot naar her. Ik ging zelf aantekeningen maken en een soort overzicht. Toen flitste er iets bij mij op. Ik was niet zeker of het wel kon want het hele verhaal zou dan eigenlijk niet meer kloppen maar toen ik bijna bij het einde ben gekomen wist ik gewoon dat de theorie die ik ook had wel kan kloppen. En ja hoor!!!!!!!! Ik had gelijk ook nog. Dit is echt gewoon gestoord. Serieus hoe verzin je het? Voor mij was het einde dan geen gigantische plottwist maar wel vond ik het machtig om te lezen hoe het nou allemaal zat en wat het voor nut had.
Geweldig. Helemaal geweldig. Het enige minpunt wat ik dus heb is helaas het einde want ik had toch liever iets anders gehad. Hierdoor vond ik het hele verhaal wat ,,overbodig”. (ik wil niet te veel spoilern dus noem ik het gewoon overbodig) maar mensen die het boek uit hebben zullen mij waarschijnlijk begrijpen.
Wel is het boek super spannend tot de laatste bladzijden en je moet gewoon verder lezen want ja, je wilt wel weten wie het heeft gedaan.
Dikke 3 bibi Hearts voor ,,Een van ons liegt”.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Een van ons liegt – Karen M. McManus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s