Bookish posts

The Struggle: Blogger blokkade

Vraag je je nu af wat een blogger blokkade is? Tja dat is een soort black out als je niet meer weet wat je nog moet schrijven. Precies dit had ik een paar weken terug. Man wat was dat erg, voor het eerste in 8 manden zat ik voor mijn laptop naar de opblinkende cursor te kijken en ik wist helemaal niks meer te verzinnen. 1 uur lang keek ik op het scherm en er gebeurde totaal niks. Dat, kan ik je zeggen is heel erg frustrerend. Zoiets had ik nog nooit gehad. Ik was mij er wel van bewust dat die dag ooit zal komen want als je bijna elke dag een artikel online brengt weet je soms meer of minder niet wat je nog schrijven moet maar dat het zo snel was, had ik nooit niet verwacht.
Toen ging ik nadenken en kwam op een paar handige tips voor elke blogger die wel eens een blokkade heeft. Dus hier zijn ze dan:

Wees niet te streng voor jezelf

Het belangrijkste om over je blokkade heen te komen is het accepteren ervan. Het is gewoon niet anders. Geen ideeën? Niet erg.Je mag als blogger best eens je dag niet hebben. Hoewel je je misschien hebt voorgenomen om elke dag een nieuw artikel te schrijven, je bezoekers zullen je niet afschieten als je een keer een dag gemist hebt. Weet je, en anders maar niet. Bloggen is en blijft een hobby.

Gebruik je creatieve momenten

Als je vaker blogt zul je merken dat je op sommige momenten barst van de creativiteit. Ik weet nog goed het moment dat ik begon met bloggen. Ik was totaal geen schrijver en moet eerlijk zeggen dat ik dat nog steeds niet ben. Ik vond het lastig want als Duitse is het nog erg moeilijk om te verworden wat ik in gedachten heb.

Wanneer ik iets interessants lees, hoor of zie dan denk ik meteen van …”hé dat is mooi voor mijn blog”.

Gebruik je creatieve momenten. Als je iets te binnen schiet, schrijf het in je agenda of op een stuk papier. Maak aantekeningen en ga op internet op zoek naar leuke plaatjes.

Je kan ook even naar buiten gaan, frisse lucht happen. Misschien komen dan een paar nieuwe ideeën voor een artikel.

Blog  vooruit

Soms heb ik  dagen  dat ik geen woord op papier krijg en soms heb ik gelukkig ook dagen waarin ik barst van de ideeën en zo in een paar uur 6 nieuw artikelen klaar heb staan.Geniet van deze dagen. Barst je van de inspiratie en merk je dat het schrijven je gemakkelijk afgaat? Schrijf dan vooruit want dat geeft je weer heel veel rust op dagen dat je een blokkade hebt. Je hebt dan minder stress want er staan genoeg artikelen in je opslag om deze te gaan inplannen of vooruit te plannen.


Het maakt dus helemaal niks uit als je een blokkade hebt of niet. Zet jezelf niet onder druk want daar schiet je niks mee op. Bloggen is nog steeds een hobby en niet je werk (tenminste als je er niet voor betaald krijgt) dus laat de blokkade lekker zo als ze is en doe andere leuke dingen. Morgen is weer een nieuwe dag.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s