Bookish posts

Original vs. German #15 – Unearthly serie

Je ziet het eigenlijk elke keer, dat als een boek word uitgegeven in een andere taal, de boek covers nog behoorlijk kunnen verschillen. Persoonlijk is dat voor mij elke keer weer een groot dilemma. Welk boek ga ik kopen? Ga ik alle kopen, omdat ik de covers zo mooi vind? Ik heb dan ook wel een paar boeken dubbel in de kast staan vanwege deze reden. Omdat ik vaak Duitse boek covers op sociaal media deel en daar allemaal leuke berichten op krijg, laat ik jullie elke week  mee genieten van een beetje Duitse boekencultuur. Deze week heb ik dit voor jullie:


Unearthly serie – Cynthia Hand

Dit met afstand een van de beste engelen series die ik tot nu toe heb gelezen. De Unearthly serie van Cynthia Hand. Ook hier heb ik weer gekozen voor de Duitse boeken maar niet omdat ik de covers zo mooi vond maar omdat deze boeken nog niet vertaald zijn in het Nederlands.
Engelse cover:
images (3)
 Duitse cover:
SMXLL

 Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier de Engelse en de Duitse covers niet helemaal geweldig vinden zoals ik boven al heb verteld. Ik zag de serie voorbij komen op goodreads omdat ik toen op zoek was naar een engelen verhaal want daar had ik weer eens zin in. Ook heeft een boekenvriendin deze al gelezen en was best fan van dus deze moest ik dan maar gewoon hebben. Omdat mijn Engels niet zo heel goed is ging ik kijken of die er ook in mijn moedertaal was en ja hoor, hij was al vertaald.
In het algemeen hou ik gewoon niet zo van boek covers waar personen op afgebeeld zijn want dat dwingt de lezer meest on de personage zo te zien hoe die is afgebeeld. Ik gebruik graag zelf mijn fantasie. Hier was het gelukkig dan niet zo erg want het meisje staat niet met het gezicht erop.
De jurken en het bos wat erop staat past goed bij het verhaal, waar men later nog achter al komen. In het geheel best een goeie cover maar zoals ik zeg zijn ze niet mijn smaak.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s