Recensies

The Glittering Court – Richelle Mead (recensie exemplaar)

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam.

De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

glittering3
Foto made by Zon & Maan
3 Bibi Hearts
Cover:
9789025873103
Dit boeken cover is gewoonweg super mooi. Het herinnerd mij een beetje aan de boeken van The Selection of The Jewel. Een meisje wat een mooie jurk draagt. Op de kaft zie je een hoop stof, een lichaam en bomen. Het jurk is licht rosé wat het cover iets vriendelijker maakt.
De originele titel hebben de Nederlandse uitgevers  gehouden gelukkig, waar ik heel erg blij mee ben want ik kon me niet voorstellen hoe je The Glittering Courtzou moeten vertalen zodat het verhaal nog mooi over kwam. Young & Awesome heeft dus ook hier uitstekend werk verricht om een super mooi boek op de markt te brengen.
Verhaal:
Zoals de flaptekst al zegt moet ,,Adelaide” gaan trouwen want het geld van haar familie is op. Hier kijkt ze heel erg tegenop maar vind niet echt een mogelijkheid om onderuit te komen. Vlak voor de arrangeerde bruiloft krijgt ze dan toch op een een mogelijkheid om vrij te zijn. Een mysterieuze man genaamd Cedric komt een van haar dienstmeiden ophalen voor het Glittering Court. Ada moet snel handelen om van haar familie en al hun problemen weg te komen. Overhaast maakt ze een beslissing. Zij gaat naar het Glittering Court in plaats van haar dienstmeisje maar of dit allemaal wel zo een goeie keuze was?
Mening:
Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier heel veel moeite had om in dit verhaal te komen. Ik wist niet zo goed in welke tijd zich dit verhaal afspeelde. Ik ga ervan uit dat het rond 1800 moet zijn gewest maar het was wel leuk om er een jaargetal bij te hebben. Ook de wereldopbouw is voor mij nu nog een raadsel. Aangezien je al in het begin allemaal namen van landen of dorpen om de oren geslingerd kreeg was het erg handig om een map te hebben zodat je weet wat er precies in het verhaal gebeurd.
De opbouw vond ik ook heel erg traag, het had van mij sowieso iets korter gemogen en wat meer ,,direct”. Richelle schreef hier erg veel informatie over dingen en religies waar ik totaal niks van begreep. Dit vond ik ontzettend jammer want ik heb haar andere boekenseries in een ruk uitgelezen en Bloodlines is nog steeds een van mijn favoriete series.  Het verhaal van Adelaide en het Glittering Court vond ik was een mix uit The Jewel van Amy Ewing en Een wereld zonder hemel van Veronica Rossi. Tenminste hier vergeleek ik het een beetje mee.
Het neemt niet weg dat het een leuk boek is waar aan het einde heel veel plottwist aankomen die ik niet zag aankomen. Helaas gebeurde aan het einde zo verschrikkelijk veel dat ik even helemaal de weg kwijt was in het verhaal. Het had van mij wat meer structuur mogen hebben tijdens Adelaide’s en Cedric’s verhaal.
Ondanks al die minpunten vond ik het een romatisch en schattig verhaal waar ik vaak moest glimlachen om die 2.  Het heeft definitief heel veel actie e spanning , waardoor ik het fijn vond om te lezen.
Zoals ik al zei is dit niet een van Richelle haar sterkste boeken maar het kan er zeker mee door. Ik ben nu wel erg benieuwd naar deel 2 want ik vond Mira en Tamsin super goeie characteren die perfect bij Adelaide en het gehele verhaal pasten.
Ik gaaf dit boek op Goodreads 3,5 sterren maar aangezien ik hier op mijn blog niet met halve sterren werk, heb ik besloten om het 3 Bibi Hearts te geven. Net biet genoeg om het helemaal geweldig te vinden maar zeker een boek wat gelezen mag worden.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s