Recensies

Brieven aan de Duisternis- Brigid Kemmerer

Ik zou net zo goed brieven aan de duisternis kunnen schrijven en een antwoord verwachten.
Ik weet niet eens wie je bent, maar ik heb het gevoel dat ik je begrijp.
Ik heb het gevoel dat jij mij begrijpt.

Juliet laat brieven achter op het graf van haar moeder. Declan werkt op het kerkhof vanwege een taakstraf. Wanneer hij een van Juliets brieven vindt, ontstaat een bijzondere briefwisseling, die zich al snel uitbreidt naar mail en app. Op papier en beeldscherm vertellen Juliet en Declan elkaar alles, denkend dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Ze zitten echter op dezelfde middelbare school. Wat doe je als de enige persoon die je echt volledig vertrouwt niet is wie je dacht dat hij was?

26169179_1602107679856082_8330764176577349626_n.jpg

4 Bibi Hearts
Cover:
vdh9789025873004.jpg
Wat ben ik hier verliefd op geworden. Ik hou van die simpele kaften die zo mooi zijn ook staat er helemaal niet veel op. Dit is met Brieven aan de Duisternis net zo vind ik.
Je ziet alleen nep bloemen waar brieven op de blaadjes staan. Niet meer en niet minder. Wel straalt het voor mij iets rustgevens maar ook verdriet uit.
De boeken titel is heel groot en over 3/4 van het boek geschreven. Het is een leuke lettertype en sowieso een mooie kleur want ja ik hou gewoon van de kleur blauw. Elke keer als ik dit cover aankijk herinner ik me aan een klein lampje wat ik eens bij de action heb gekocht, het zag er precies zo uit alleen dan geen tekst op de blaadjes. Als je de schakelaar aanzette , waren er lichtjes in de bloemen verwerkt. Het was echt zo schitterend mooi. Hier moet ik dus elke keer weer aan denken.
Verhaal:
Juliet laat brieven achter op het graf van haar moeder want ze mist haar verschrikkelijk. Declan werkt op het kerkhof vanwege een taakstraf die hij heeft gekregen vanwege dronken achter het stuur in een leeg kantoorgebouw rijden.Wanneer hij een van Juliets brieven vindt, besluit hij om 2 worden erop te zetten. Juliet vind een paar dagen later deze brief en is woest. Ze besluit geen brief aan haar moeder meer te sturen maar wel aan de onbekende die erop heeft geantwoord. Zo ontstaat een bijzondere briefwisseling, die zich al snel uitbreidt naar mail en app. Declan noemt zichzelf ,,de Duisternis”en Juliet is ,,Grafmeisje”.  Via deze manier vertellen Juliet en Declan elkaar alles, denkend dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben waarbij ze op de zelfde school zitten en vaak met elkaar in botsing komen (letterlijk).
Op de avond van de Homecommingbal komt er wel verandering in het gehele verhaal. Wat zou Juliet en Declan doen als hun uitvinden wie er achter de namen schuilgaat?
Mening:
Toen ik dit boek in de pre-order had gezet kon ik gewoon niet wachten om hem te lezen. De flaptekst trok me heel erg aan dus was ik ook heel erg blij toen ik het binnen heb gekregen en ben er meteen in begonnen. Al op de eerste pagina’s wist ik gewoon dat dit boek echt heel goed zal zijn. Ik werd niet teleurgesteld.
Ik zat meteen erin en vond Juliet heel sympathisch. Ik begreep haar verdriet heel goed en toen Declan kwam snapte ik zijn frustraties en waarom hij zo is als die is. Door de brieven die je bijna in het begin van elk hoofdstuk ziet leest het erg makkelijk weg en weet je over wie het in dit hoofdstuk gaat want dit moet is uit 2 perspectieven geschreven.
Tijdens het lezen voelde ik steeds mee met de personages. Het verdriet, boosheid of misscommunicatie waren zo echt beschreven dat je dacht er midden in te zitten.
Aan het einde komen dan alle losse eindjes bij elkaar, wat ik ook heerlijk vond. Ik ging al van het ergste uit maar gelukkig was dit totaal niet het geval.
Toen ik de laatste pagina’s las en het boek dicht klapte , heb ik het letterlijk geknuffeld en ik had een dikke vette glimlach om mijn gezicht. Wat een verhaal. Ik had echt tranen in mijn ogen.PRACHTIG!
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s