Bookish posts

The Struggle: Afleiding tijdens het lezen

Tja wie kent het nou niet je zit lekker op de bank helemaal verdiept in een geweldig boek en op eens moet je gaan stoppen vanwege een deurbel of het huisdier wat aandacht nodig heeft. Het is soms best irritant omdat je zo plotseling uit het verhaal wordt gerukt. Ikzelf heb dit bijna elke dag en hierom heb ik besloten om een paar dingen op te noemen die iedereen wel zal herkennen.

1. Ook als mijn vriend thuis is ben ik vaak aan het lezen want ja het is nu eenmaal mijn hobby. Maar wat ik dan echt zwaar irritant vind als ik lekker op de bank lig te lezen dat hij op eens binnen komt en tegen me praat of hele gesprekken wil voeren.
2. mijn katten die op eens bedenken dat ze aandacht nodig hebben en zich tussen jou en het boek wurmen zodat je niet meer kan lezen. Dat is best wel heel schattig maar soms heb je daar gewoon echt geen zin in als je bijvoorbeeld bij een spannend stukje bent gekomen en je eigenlijk meteen wilt weten wat er nou allemaal gaat gebeuren. Tja ook je huisdieren (kat of hond) heeft nou eenmaal aandacht nodig.
3. De deurbel. Man wat vind ik dit vervelend. We wonen in een dorp waar soms buren langs komen om weer geld te verzamelen voor een club. Ook hebben we hier 2 postboden ipv een dus je krijgt hier rond de middag de brievenbus post (en als deze niet erin past komt ze aanbellen) en smiddags rond 2 uur de pakketjes post. Als je dan besluit in die tijd nog even heerlijk weg te duiken in een boek dan kan ook dit storend zijn. Wel maken de pakketjes en de post me meestal weer blij zodat ik het niet echt erg vind 🙂
4. Het moment als je moet plassen maar je eigenlijk helemaal niet wilt gaan omdat je net helemaal lekker in het verhaal zit en geen pauze wilt inlassen. God wat haat ik dit soms.
5. Als je een appje of berichtje krijgt via de telefoon. Ook soms best irritant. Heb je besloten om savonds nog even heerlijk een boek op te pakken belt een vriendin je op en wil met je kletsen *grrrr* tja dan moet je toch maar even sociaal doen en beetje babbelen . Bij mij word het dan meest uren later voordat ik het boek weer kan oppakken.
6. Als je hoofd helemaal vol zit met planningen en dingen die je eigenlijk nog moet doen maar daar totaal geen zin in hebt. Hier thuis is elke dag wel iets te doen, was draaien, stofzuigen, dweilen, ramen lappen, onkruid verwijderen en en en… Sochtens ga ik al een plan maken dat ik alles zo snel mogelijk doe om smiddags heerlijk te kunnen lezen. Als ik dan eindelijk lekker zit en weer 10 nieuwe dingen bedenk wat ik eigenlijk nog moet doen kan ik soms wel flippen. Ik kan me dan zwaar concentreren op het boek. Herkenbaar?
7. De grootste afleiding is voor mij nog als ik honger heb ..hahah.. dan kan ik mij totaal niet meer concentreren op het verhaal en ga in mijn achterhoofd bedenken wat ik zal koken of eten. Ik ben iemand die niet kan eten tijdens het lezen want dan moet ik mijn ogen weer van de pagina halen en vind ik de zin niet meer zo snel terug om verder te lezen. Dit gaat me dan zo erg irriteren dat ik helemaal stop met lezen en eerst rustig ga eten.

Zo ik geloof dat waren zo’n beetje al mijn afleidingen met die ik hier thuis het meeste moet vechten. Op sommige dagen is het helemaal niet erg maar sommige dagen heb ik er hekel aan als ik niet rustig kan lezen. Het is ook maar net hoe mijn stemming op die dag is.
Herkennen jullie hier ook een paar dingen van of hebben jullie nog andere afleidingen waar jullie soms boos om kunnen worden?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s